torsdag 10 september 2020

När verkligheten tar över

 

Imponerande varje gång. Komma hem till Maria i Laggarbo. Mitt ute i landsbygd och möta av ett tronande hus med helt annan karaktär än vad som borde vara! Stolt tegelvilla om reser sig stolt upp ur landskapet. Varje gång – fullt upp av imponerande intryck. Kryddat med ständig gästvänlighet. Då känns resan såväl kort som fylld av intryck.

Ikväll. Ytterst viktigt ämne. Kräver eftertanke, vrida och vända. Kring vad om vi kan stå bakom, vilka frågor om kan och bör ställas och kanske också några slutsatser om känns omöjliga ta. Precis som det normalt också bör vara. Kreativt positiva ögon som skärskådar men alltid med viljan att skapa på såväl kort som lång sikt. Och alltid med individen i centrum. Processen får inte avstanna. Många skulle kunna vara nej sägare, utan att ta ansvar för något konkret förlag. Låt os inte hamna i denna sällsynta skara av krevulanter. Det är skapandet som är mödan värd.

Något måste ju offras. Kändes långt in i hjärteroten. Att missa just en träningskväll. Jag som också har så mycket att ta igen. Så ikväll missade jag också möjligheten att fördjupa kontakten med tabata gruppen. Ny möjlighet 09.00 lördag morgon.

Vrida, vända, fundera. Strategi som övergår till verklighet och konkret handlande. Bostadsbyggandet. Och det naturliga behovet av blandad bebyggelse. Säkerhet. Och inte alls skriva under de åsikter som sipprar fram samma dag från en annan kommun. Tanke före uttalande än knappast något negativt. Brukar bli bättre då. Vilket dagens citat tydligt pekar på.

Att spara 48.000 ton utsläppta CO2 varje år. Starkt och den beräknade mängden som vi ska slippa släppa ut vid samarbetet med fjärrvärmen mellan Gävle och Sandviken. Måste lyftas fram stort. En uppgörelse som utvecklats när några personer tog över stafettpinnen. Personer som klarade av att förena ekonomi och hållbarhet. Annars hade det hela havererat.

Ingen överraskning. Luncha just på den där restaurangen. Vet vad man får – varje gång. Gott och kvalitativt. Beställde som så ofta – fisken. Men oavsett val – aldrig någonsin missnöjd.

En timme till förfogande. Blev skogen. Hann i alla fall reka. Hade ju lottat till mig några älgpass med uppdrag – göra klara. Så nu vet jag vad stundande insats betyder i praktiken. Kanske hinner med något sen eftermiddag fredag. Men fick ju ett fotbollsuppdrag mot kvällen. Hög ålder – för gammal spela med men speaker tydligen ok. Kanske får sjunga nationalsången vid lagens entré?

Flera nyheter inför budget presentationen. Idag skattesänkningar för att få fart på samhällshjulen. Omöjligt förut. Men nu övertygad om att det är en del av medicinen. Presentationen sköttes inte av vare sig Magdalena Andersson eller Stefan Löfven. Men kritik kommer de säkert få ändå  Finns ju en s k ledarskribent i en närstående mindre morgontidning. Som har sin gammel ideologiska ledarskribent. Nu fylld med uppstötningar som lär krevera i morgonens nyhetsupplaga.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar