onsdag 30 september 2020

Debattdygn

Dygnets höjdpunkt. Eller i varje fall något av det som präglade senaste timmarna. Inleddes i USA. Tydligen mycket hårda ord som fälldes när Donald Trump och Joe Biden skulle debattera. Uppenbart inga som helst spelregler som följdes. Även när man varit överens före kring hur upplägget skulle genomföras. Trump brydde sig inte. I vanlig ordning. Överlägsen, pompös. Hoppas väl spela på amerikanarnas speciella sinnelag. Men går det verkligen fram! Avslöjas han inte under sin vita fladdrande tupé? Där han gett fake news ett helt eget ansikte.

Fortsatte på kvällen. Debatt men bland flera. Tjänstemannautredningen skulle dryftas och Arbetarbladet hade slagit på stora trumman. Klart det gick att utse vinnare och förlorar efter den sammandrabbningen. Också. Hade varit ytterst intressant att ha fått vara med. Men det var andra partier som fick visa upp sig jämte antal andra inbjudna. Vill absolut inte skriva här om/kring vinnare och förlorare. Överlåter till andra att göra sina egna bedömningar.  Vissa utspel antecknade jag – och en del av dem mycket motsägelsefulla. Fortsättning förljer

Uppringd antal gånger. Klart vi processar olika skrivningar om och kring remissvar. Men det ska vara respekt i skrivningarna. Om andra trampar över så ska vi själva inte bete oss illa. Samtidigt som vi processar fram vår egen skrivning. Gäller hela tiden fila på skrivningarna. Ta till sig intryck och tänka. Möjligen är vissa i en bubbla av upprördhet. I sådana lägen verkar inte mycket fungera. Blir lätt hnt skogshuggar rock. Med dunderdricka i ena handen.

Skitgöra modell nästan ohälsosamt. Göra rent i källaren i Hyttmarken. Kan till och med vara ohälsosamt att göra insatser. Nu Peter tur. Eller otur. Massor med sot, spindelnät och annat otyg. Peter fick verkligen orientera bland sot och elände. Blev så stort och mycket värre. Men mycket, mycket bättre. Samtidigt räknar han med en dacapo insats i morgon. Starkt jobbat. Och stor tacksamhet för detta.

Nedbjuden på kaffe till Sjövik. Knappast på grund av mig själv. Här var det Peter som drog. Och jag fick slinka med. Trevligt folk Och kommer gärna tillbaka och vidareutvecklar det vi också talade om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar