söndag 6 september 2020

Med gummiband


Gummiband. Litet annorlunda och en utmaning det också. Gummiband tidig morgon. Som träningsredskap. Något annorlunda än ett traditionellt tabata pass. Men gör säkert nytta det också. Och som i den andra varianten – träning efter var och ens färdigheter/möjligheter. Och den mentala inställningen att jag själv har stort behov av att röra mig. Det annorlunda just nu – har inga riktiga smärtor kvar muskulärt! Så nu kan jag nästan vara med på riktigt. Och med det – tacksam till livet.

Klart jag vill visa att det här med ungdom och idrottande är viktigt. Så blev en förmiddagsfika innan cykeln bar mig ned till idrottsplatsen och pojkar 11 för deras match vs Valbo fotboll. Lite nostalgi stå där bredvid och titta i passiv ställning efter alla de här åren som tränare i olika åldersgrupper. En tid med massor av nedlagd tid, men också en lång period med massor av positiva minnen.

Blev antal timmar framför TVn. Redan dagtid. Andra dagens tävlande från Tammerfors drog verkligen. Tävling modell klassisk mednamnet Finnkampen. Och spännande blev det verkligen. Första dagen hade Finland et mycket stort poängövertag i herrkampen. Poäng för poäng brottas tillbaka. Och anmälningar mot varandra för överträdelser stod som spön i backen. Till slut svensk viktoria med fem poäng! På damsidan var svenskorna något överlägsna. Friidrott är en verklig TV idrott. Och så blå/gult förstås!

Antal timmar med tankearbete jakten. Totade ned antal rader som skulle vara ramverk till kvällsmötet med älgjaktslaget. Betydelsefullt så att allt är klargjort och inga osäkerheter förekommer. Jakt sker med vapen och säkerheten går alltid först. Här tillåts inga USA fasoner och springa omkring med laddade vapen i försök skydda sig själv. För jakt ställs vissa krav. Och utan lämplighet ska man definitivt inte bege sig ut i det gröna. Var en värdefull träff där vid Kyndelsbäcken. I år 11 personer i vårt jaktlag, 10 på plats och anmält förhinder en. Då tar man uppdraget på riktigt.

Förutom tabata timmen. Ingen motion i kroppen idag. Född lat, alltid lat. Eller vad det nu beror på. Helt upp till mig göra något åt saken. Disciplin. Förutom motion också vad som vräks in. Men chips är ju väldigt gott – det också.

Insikt måste alltid finnas. Förståelse för vars och ens olika roller. Går ju enkelt tuta på och lämna tankearbetet efter. Svårt förstå för alla att det bara finns en Tarzan. Håller alltid med insikt före åsikt. Om man ska tas på riktigt.

Plockar ihop det ena och det andra. För när veckoslutet går mot sitt slut så finns där en väntande vardag. Och som i morgon har ett och samma innehåll, heldag. Det är tillsammans man gör laget starkare.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar