torsdag 24 september 2020

Det mörknar - redan

 

Det mörknar allt fortare. Har väl med hösten att göra. Men mörkna på det här sättet! Får inte accepteras som normalt, eller som tillfälligt. Seriepremiär för i år än mer svart skrudade Brynäs Hockey. Och det mot nederlagstippade Oskarshamn!! Men torsk, och inga torskar från havet utan på mer bildligt sätt. 2 – 5 på hemmaplan. Knappast de premiär siffror som hängivna Brynäs fans hoppats på. Kan det bli en tuff säsong – igen? Men dräkterna är ju vackra!

Vänskap var det 20 km därifrån – på Göransson Arena Sandviken. Nya Sandviken AIK Bandy ställde mot Edsbyn från de mörka hälsingska skogarna. Hemmalaget seglade verkligen iväg och hade uppe på matchtavlan 7-0 innan gästerna nyktrade till. Slutresultatet skrevs 9 – 6. Vackert så. Skönheten mot Odjuret. Kan verkligen nya Saik hävda sig i år. Ungdomlig glöd och hunger! Och en trevlig tränare som aldrig höjer rösten utan samtalar.

Slarvade med frukosten. Tänkte det fanns något på Morgonsoffan Sandviken. Det fanns men då ingen hunger. Men hungrig på det som framfördes. Mycket matnyttigt. Och vem slår en investeringsgrad från ett enda företag på 16 miljoner per årets alla dagar – under en femårs period – till att börja med. Sjuttsingen om inte det också ska ge positiva signaler in i samhällskroppen. Någon gång kanske det når lite längre ut. Kanske också till regionala organet.

Fick också tillfälle provköra en ID3:a. Undrar vad prislappen är. Blev störtförälskad. Och nu kommer större varianten också, ID 4, med dragkrok. Satt bra i 3:an, lär vara kunglig sits i SUV:en. Dreglar av hängivenhet till det nya, när det är så överlägset.  

Om det går fort framåt med investeringar och etableringar lär det gå saktare på svenska vägar framledes. Inga pengar till väg underhåll, allt till järnväg – möts av lägre tillåtna hastigheter istället. Känns som speciellt ytterligare ett slag på landsbygden.

Snabb leverans. Internationellt ansvarig på Högskolan. Klart vi ska träffas och fördjupa oss i alla de där möjligheterna. Och ett löfte från leverantören – ska föra samtal kring landsbygdsutveckling. Det ser jag verkligen fram emot. Klyva ett samhälle kommer jag aldrig någonsin acceptera. Istället handlar uppdraget om att slå broar. Samtal, samverka, samförstånd. Annat finns inte.

Låg eftermiddag. 13.00 – 17.00 med Glokala Sverige. Redan fem år sedan Agenda 2030 målen antogs. Borde vara på bordet vid varje möte. Vad vi har gjort, tänker göra, planerar göra. Att göra positiv skillnad, en hederssak.

Heder – det man så radikalt tappat i Belarus. Hos Lukasjenko och hans anhängare. Märkligt att EU inte kan sätta på honom tumskruvar. Sanktioner som dras åt kring den maktfullkomlige.

Missade förra gången. Men ikväll kunde jag hänga på Hillevi till kyrkorådet. Ett antal utvecklingsidéer fick passera revy. Sedan återstår att se om det blir något av dem. Oaktat, tänker fortsätta serva. Och se om det kommer några bollar åter.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar