lördag 26 september 2020

Välkommen lilla du

 

Det finns dagar – och så finns det dagar! Dagen idag kommer jag aldrig glömma. 17.59 var klockslaget som förmedlades hem till oss från Carl-Henrik. Och så fanns hon bara där. Hans och Elins andra dotter, Ilses lillsyrra. Livet är helt fantastiskt – och underbart. 26 september är datumet att fira.

Dagen i övrigt handlade om ordentligt med regn. Rena syndafloden som vräktes ned från den grå himlen. Och hade också gjort natten inför. Så morgonen tabata träning blev inställd. Och jag som var om inte laddad så ändå beredd ta mig igenom timmen.

Kollade runt. Är ju dags för Peter med gäng att hantera den här lilla toaletten med snart tillhörande dusch. Och då ska det ju dit bland annat kakel. Det finns så oerhört mycket välja emellan. Så överlåter med vänlig hand det till – inte mig själv. Snart kanske den här långbänken är på gång och något verkligen också händer.   

Hade ju sagt det till Christer i torsdag. Så lika bra åka in och både titta på bilen som provköra den också. Jag är imponerad. Av att köpa en elbil. Och den här gången handlade det ju om en I.D.3 Skulle vara en stor insats att inhandla dylik vara. Men sedan – låga kostnader och miljömässigt inga utsläpp alls. Skulle man blott ta steget in i den elektrifierade världen skulle det vara omöjligt återgå till bränsle motorn. Inget ljud, inget utsläpp, så få rörliga delar. Och insikten finns ju så klart. Handlar enbart om elbilar eller vätgasbilar. Allt annat är miljöbovar. Precis allt annat. Nollutsläpp är något helt annat än det diffusa med klassificering fossilfritt. Sagt förr, gör igen. Finns inget annat alternativ än el för hemtjänsten. Den som förespråkade biogas eller etanol måste ha varit köpt!

En helt speciell dag och kväll på andra sätt också. Vid eftermiddagstid skrinnade de in på Monitor Arena. SDHL match. Brynäs vs Luleå som varit så himla bra i så många år på rad. Nu var det upp till bevis för hemmalaget. På papperet så stark uppställning. Och när fulltid signalerades tillkännagavs en hemma vinst med 7-4.

SHL match klockan 18.00. Den här speciella i Karlstad. Alltid favorittippade Färjestad BK tog emot det stolta Gävlelaget Brynäs Hockey. Jämnt var det. Mycket p g a kakig Gävle keeper. Men efter hand spelade han upp sig och Brooklyn Tigers tog med sig de tre poängen i bussen hemöver. Gott att vara Brynäsare och sjunga av glädje. Undrar blott hur långt framåt det fungerar.

Tunga resultat på nya konstgräsmattan i Årsunda. Så när Sandvikens IF damer inte hade spelduglig matta i Sandviken blev det flytt till Årsunda. Bra motstånd givetvis genom Jitex från Göteborg. Men stryk – 0-3. Inte bra för ett lag som fightas för att hålla sig kvar i serien.

Ställer in mig på att sova gott –och vakna sött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar