tisdag 8 september 2020

Pedagogik som gör skillnad


Tiden går fort – ibland. Och då man inser att nära kompisar varit borta länge så inser man att det är viktigt ta vara på varje enskild dag. Låter fint med Rapatac Advisory Board. Men en grupp med öppen och ärligt samtal kring hur vi gemensamt kan stödja barn och ungdomar i deras uppväxt. Och där vi utgår från det som utvecklats till Rapatac pedagogik. Det självklara, se varandra, respekt för varandra, våga kramas, våga säga till. Och se utvecklingsmöjligheten i varje enskild person. Klart att det kändes speciellt nära idag med såväl Mousa som med Henning.

Vilade på en hel del olika frågor. Fick tillfälle ställa dem. Och fick ärliga svar åter. Inkluderande den största frågan som återstår för Mousa och hans organisation. Liksom det är något märkligt att just den organisation som skulle tjäna mest på att utveckla ett samarbete inte tar den utsträckta handen. Men har förtröstan – det kommer. Så oerhört mycket personorienterat.

Sent i säng och tidigt uppe. Ett sätt att lösgöra antal timmar. Provade metoden igen. Egentligen mest varje dag. Ibland lyckas det, ibland blir det en hel del icke produktiv tid. Och sällan någon annan skylla på än mig själv.
På samma sätt. Ögonbrynen långt upp i hårbotten när det fanns för många pengar kvar på älgkassans konto. Hade jag verkligen glömt bort att betala in till Stiftet deras faktura? För att jag glömt eller för att deras arrendeavgift är skyhögt högre än vad andra bolag tar ut för motsvarande ytor? Nu betalade jag för säkerhets skull i söndagskväll. Men. Idag stöd från banken. Hade betalat i juni månad – men tog pengarna från mitt eget privata konto! Så nu gäller det att göra mig själv kontant – med just mig själv. Måste be Agneta på Stiftet om hjälp för att reglera saker och ting.

Besked från röntgen i Söderhamn. Ingenting syntes. Med andra ord inget oroa mig för kring just det här. Men något torde det vara i alla fall. Känns allt mer övertygad om att Hannah-Karins bedömning om min egen problembild – stämmer. Så då handlar det om att inte hamna i dylika lägen. Lägen som kan utlösa problemen. Senaste gången under ett meningslöst samtal med meningslöst innehåll och meningslös person. Trodde personen skulle bottna i något rejält genom att få prata av sig över obegränsad tidsrymd. Men icke- där finns mycket, mycket större egen problembild. Som så effektivt isolerar. Ändå svårt tycka synd om.

Hann med kvällens träning. Jag som är i behov av så mycket mera. Nu kändes det tungt. Men tillfredsställd att ha fåt varit med. Tabatagruppen levererar. Dels träning men också samvaro.

Någon större samvaro blev det inte ikväll heller. På Friends Arena. Inte många som tittade på live på plats. Begränsningarna av personer gör att stämningen på arenorna blir mycket, mycket beskärda. Liksom Sveriges chanser att hota Portugal, beskärda. Inte blev de bättre när Gustav Svenson visades ut under första halvleken. Svenssons beskurna rörelseschema medförde att han givetvis inte hängde med utan fick syna det röda kortet. Får väl avvakta Zlatans sågning av svenska förbundskaptenen till i morgon.

Förhoppningarna får istället knytas till hockeyn. Nu när seriepremiären flyttats från 19:e till 24:e oktober. Flyttats har också seriepremiären i bandy. Liksom at bandyns World Cu i år planeras långt bortom Sandviken. Ända borta i Krasnajorsk. Och två lag från Sverige redan anmälda, AIK Solna och AIK Sandviken.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar