söndag 22 september 2019

Söndag hela dan


Ett veckoslut är över och ny vecka väntar utanför dörren. Och som alltid, nya dagar, nya utmaningar. Alltid på väg mot den spännande framtiden. Nya timmar, nya dagar att fylla med kreativt och kvalitativt innehåll.

Vankas en längre politisk dag som säkerligen går en bit in i kvällens mörkare timmar. Innan färden vrids vidare mot först Stockholm och sedan Karlstad. Garanteras långa kvällar. Och bra träning för det egna sitt fläsket.

Det som satt kvar från gårdagen var månne lite muskelvärk efter cirkelträningen. Men definitivt allt det där som följer av en förlust i SHL. Förlusten för Brynäs Hockey mot Löfbergs Lila var smärtsam igår och likafullt smärtsam även idag. Laget som starkt konkurrerar med Örebro i att vara icke favoritlag.

Fordrades kanske en födelsedag för att få hit Nils-Olov med familj. Trygg liten tjej denne Leonie. Och det mörka långa starka håret som under sig har två intensiva och nyfikna ögon. Det viktiga – hon verkar mycket trygg. Lugn och trygg med hela livet framför sig.

Rena rama tandem med Ilse som har över ett år tillgodo – i ålder. Och som visat vägen hur trygghet fått ett ansikte. Tjejen som jag får möjlighet träffa mest varje dag. Och ändå varje dag tar stora steg framåt inom. Nu har också ordförrådet vuxit mycket starkt.

Redan under förmiddagen fick mamma träffa båda tjejerna. Eftermiddagen hämtade jag hem henne. Tror att det kändes värdefullt få sitta med och vara en del av eftermiddagen. Hon berättade också på Vallgården därefter om tjejerna, eller flickorna som är hennes namn på båda. Det känns skönt när känslor och närhet också relateras vidare. Betyder ju att det fastnat där, varit betydelsefullt.

Fortsatte läsa på inför stämman. Och ju mer tid jag lägger på det utomordentligt stora materialet, ju jobbigare känns Karlstadsdagarna bli. Finns vissa skrivningar som jag mycket väl förstår varför de är med. Med andra ord vem som fåt med dem och utnyttjat sitt deltagande. Har själv ingen anledning gå i visst ledband. Borde få vara möjligt tänka själv och även ha en kritisk hållning. Om inte annat för att göra ett beslut mer hållbart.

Klart det känns gott. Få självförtroendet att stiga. Att skjuta upp för älgjakten och då få sätta de där fyra skotten mitt i träffytan. Kan bli ängsligt när det handlar om att stå i skogen och känna spänningen stiga när älgen kliver in på banan. Gott då att kunna lita på sig själv, lita på att vapnet är inskjutet. Gäller att kunna tänka friskt. Inkluderande att avstå skottet om man inte känner sig bekväm med situationen.      

Nils-Olov fick inte plats med allt. Provar att rymma det där andra i bilen tillsammans med Carina när den väl lämnar för att köra söderut på tisdag. Med vaggan utan barn i just då. Får samsas med min Värmlandspackning. Som jag borde kunna ösa ihop tidig tisdagsmorgon. Svårare faktiskt få ihop det konstruktiva runt alla motioner och program skrivningar. Provar igen, och kommer prova åter igen. Men synpunkterna ska ju vara adresserad senast före måndagens utgång. Kommer aldrig kunna ha åsikter om alla motionerna.

Kanske, möjligen. Att Carl-Henrik plockar av de där bären under veckan. Jag har ju i varje fall bett honom om det. Vet att jag själv inte kommer att hinna. Men Ilse kanske kan hjälpa honom och då blir uppdraget lindrigare att hantera.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar