söndag 8 september 2019

En söndag


Finns alltid alternativ. Där det gäller göra sina egna prioriteringar. Idag handlade det om vandring i Österfärnebo. Från Rödängsgruvorna över Bårhällarna, Kungshögarna, Kungshögs fäbodar, Fors fäbodar Ulvkisbo sjön. En promenad på dryga 15 kilometer. Fast jag avstod. Fanns ju en hel del annat att beakta. Och det här var ju egentligen enda lediga dagen.

Gräsmattan milt sagt frodig. Långhårig och blöt. Blev att gripa in med gräsklipparen i högsta hugg. Nötte mig igenom det gröna, tog en del tid när den fick gå på högvarv. Inkluderande att kratta undan alla de där äpplena som vi i alla fall inte nyttjar. Men som det bara blir sörja av, om gräsklipparen får omfamna dem. Nu i alla fall mer kortsnaggad. Och redo för allt regn som SMHI säger sig förberett åt oss till måndag.    

Olika ideal. Gammalt eller nytt. Sällan blandat. Nu i alla fall hos Elin. Ett äldre skåp som hämtats från Lina. Oerhört passande där det nu fått sin placering. Och blandningen i åldrar. Det som bidrar till den där speciella och goda-smaken-möblering, som väl alla borde ha inom sig.

Nästa så hon kan redan! Räkna från ett till tio. Och efter tio en handklappning, en applåd. Åldern? Dryga året, i oktober till och med ett och ett halvt. Kombinerat med sitt charmerande självsäkra jag. En fantastisk tös att njuta utav, Ilse.

Och så då kvällstid. Flera bilder som kom på mobilen. Motiven var samtliga Leonie. Med dubbelfantastiska tankar. Två fina tjejer. Den minsta med sitt kraftiga hår och öppna ögon. Nyfikenheten har varit stor sedan hon föddes den 5 oktober. Utlovad mellanlandning här redan på fredag. Att det skulle bli längre sedan och kanske mer eller mindre konstant – en nåd att stilla be om.

Lackar mot höst. Kommer säkert bli frost och sedan tjäle. Men dit hoppas jag vi får längre anstånd med. Men det söndergrävda efter hela tomten mot gatan borde väl återställas snart. Uppgrävt som det blivit av Årsunda Kraft. Gått en vecka. Finns möjligheter ge mig ett samtal och berätta när, var, hur. Stavas service.

Lite färg piffar kanske upp. Här finns det inte mycket tid att vinka på. Så några penseldrag hann jag också med under denna söndag. Årets första kanske det inte var, men med säkerhet årets sista.

Omsorg är viktigt för oss alla. Känns gott i hjärtat att se hur väl mamma tas emot på Vallgården. Och givetvis måste vi alla andra hälsa på henne. Vilket hon uppenbart också uppskattar. At det kombineras med en hel del om bakning, köra häst, mjölka kor, laga mat – det är en helt annan sak. Och hennes kärlek till de yngsta – den är formidabel.

Världsscenen. Ombytliga roller. Först bygger USA upp talibanerna i Afghanistan så att de kan bekämpa ryssarna och deras allierade. Placerar till och med in Ben Ladin i landet. För att sedan få dem som sina största fiender och försöka bekämpa desamma. Och nu bjuda in just talibanerna till USA för kreativa fredssamtal. Så här alldeles före minnesdagen av Eleven September! Oberäknelig president. Som sedan säger nej till besöket. Dubbelmärklig person. Personen som härskar genom att söndra. Sätter olikheter mot varandra. Och surfar på nationalismens största ohederlighet.  

Fast i kväll gäller det ju. Friends Arena är platsen. Och kombatenterna. Sverige vs Norge. Läktarna färgade gula, de röda färginslagen är definitivt på undantag. Tyngden på poängen? Viktiga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar