tisdag 17 september 2019

Day behind


Alla dagar har sin start – och sitt slut. Dagens start vet jag inte riktigt när en inföll. Blev nog väldigt lite sömn och mer funderande. Vad som egentligen hänt – och varför. Tankarna gnagde. Och om det var i sömn eller vaket tillstånd kan jag inte alls avgöra.

Morgonens möte handlade inte så mycket om själva utskottet med sitt innehåll. Mera om man kan lita på varandra. Eller om det finns person som lirar bakom ryggen. Deltar med ett spel som är allt annat än fair. Och om det är enligt egen taktik, eget upplägg eller om personen leds av en helt annan person. Som gjort sig rikskänd med sitt falskspel. Klart vi alla funderar hur öppna det går att vara när någon försöker nästla sig fram med tydliga ambitioner att köra eget falskspel. Förtroende förtjänar man. Polarisering för att spräcka står mest för personen i fråga. Öppenhet och ärlighet. Kreativitet och skapande – något helt annat.  

Förmiddagens timmar rasade snabbt iväg. Innan Börje tog emot med sin oerhörda professionalitet – och trygghet. Försökte identifiera vad det är som jag råkat ut för. Undersökning som inte kunde hitta orsaken. Men ringade ändå in fyramöjliga förklaringar. Gjorde sinasteg för att på olika sätt – röntgen – kunna leta efter orsak och därmed också kunna – förhoppningsvis – sätta in effektiv åtgärd. Har alltid känt stor trygghet i hans närhet. Och har ingen anledning ändra mig nu heller!

Tacksam för de vänner som hört av sig. På telefon eller på facebook. Och uppenbart vill höra vad som hänt, vad som kommer ske. Som visar att de faktiskt bryr sig. De som ger stöd när stöd faktiskt känns angeläget, behövs. Sätt att bidra!

Övning ger färdighet. Så sägs det ju i alla fall. Plockade med mig Olles gamla puffra. Fortfarande fungerar det med kaliber 6,5. Karl-Evert ställde upp med sitt lugn och sin kunnighet. Och så fans tid för att försöka träffa tavlan. Ju fler skott, ju större säkerhet, ju större lugn, ju större möjligheter att fungera ute i älgskogen. Och en ny erfarenhet att egenladdat inte alltid fungerar fullt och fast.

Stöd från Per-Ewert att byta lösenord på Connect. Gäller ju hänga med och då måste saker och ting också fungera i verkligheten. Speciellt inför stundande stämma. Här gäller ligga före – d v s skicka in yrkanden i tid. Annars går det inte yrka när aktuell motion kommer upp på dagordningen.

Promenad eller tabata. Klart att det senare alltid överträffar det första. Ikväll endast sju personer. Fungerar fortfarande med kortbyxor. Men det står nog inte på innan den längre varianten måste på. Var ju is på rutan i Marma Verken redan i morse. Vad månde komma! Ny istid? Eller lokalt enbart i södra Hälsingland. Nöjd efter genomförd träning, kändes oerhört skönt med den klara väderleken, helt underbara luften.

Inleddes också med stor tillfredsställelse. Brynäs Hockeys inledning i Östergötland. Dirigerade och var helt enkelt klassen bättre. Men så blev det några olyckliga ingripanden där bak och plötsligt stod där jämna siffror på tavlan och t o m förlust efter förlängning. En poäng bättre än ingen. Och så himla många matcher med tre poängare kvar att skrinna för.

Att våga vara öppen.  Bjuda på sig själv. Skapa intresse. Tacksamt brev från Richard under kvällen. Aviserar sin ankomst. Och därmed också delge alla planer om kommande investeringar. Ärlig person med så spännande projekt, idéer och konkreta affärsmodeller. Från Nya Zeeland, från London, från Barcelona. Spännande besök väntar. Varmt och ärligt välkommen.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar