måndag 23 september 2019

Lång dags färd till natt


Trivs man tillsammans så är det naturligt att umgås. Länge och innerligt. Fast det var kanske inte det egentliga skälet till att kommunfullmäktige idag började vid 15.00 och sedan drog ut långt in i nattens timmar. Och uppenbart var det några, få personer. Som var speciellt umgänges motiverade. Och därmed inte i allt behövde hålla sig till dagordningen, utan istället sväva ut ordentligt. Sången för kvällen torde vara; Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi bli!

Glädjens dag i övrigt. Brynäs spetsvärvning till sitt SDHL lag. Nu ökar ambitionerna ytterligare, liksom på pressen för laget. Glädjande för oss inbitna fans. I vinter lär det bli antal resor för att också omfamna damlaget. Avslöjar direkt att jag kanske är lite grann av medgångsfan!

Avdelning kvinnor och idrott när det inte känns så framåtsyftande. Viktig match i herrallsvenskan. Elfsborg vs Malmö. Bittra smaken om det nu är sant att kvinnorna som visiterades också utsattes för händer på sina bröst. Borde föranleda arrangörerna att gå till botten med anklagelserna. Om någon nu utfört visitationen på detta sätt så torde den bli entledigad för sina uppgifter, livslångt.

Friidrotts VM närmar sig. Kan bli tävlingar när temperaturen visar på 40 grader. Känns onekligen väldigt farligt för den enskilde. På samma sätt borde det vara tufft sitta på läktaren, eller fungera som journalist – om man är kvinna. Då accepteras inte synliga axlar eller att man är klädd i shorts! Frågan man ställer sig blir; hur kan det internationella friidrottsförbundet lägga ett arrangemang i ett land som har dessa mossiga och oaccepterade regler/lagstiftning.    

Blev också en form av planeringsdag för egen del. Intressanta besök vankas, som vi givetvis ska ta emot. Framgång handlar väldigt mycket om engagemang. Men blir också tillfälle för framförhållning, långsiktighet i planeringen. Att bjuda på sig själv ger onekligen plats för stor egenutveckling. Något som jag i alla situationer bejakar. Trots att det tar stort utrymme, stor tid.   

Intressant fortsättning. Följa upp det politiska beslutet i Nordanstigs kommun. Som i två av sina tätorter nu lägger ned den kommunalt utförda hemtjänsten, utan köper verksamheten av två utsedda privata företag. Med full avsikt att nedbringa kostnaden med uppgiven ekonomisk besparing. Intressant se effekterna såväl den ekonomiska kommunala besparingen, liksom hur kvaliteten ser ut över tid – och därmed också nöjdsamheten hos de som behöver tjänsterna.  

Trygghet. Kan vara väldigt mycket. Ofta tillskrivs en hel del fungerande hälso- sjukvård. En positiv berättelse idag att vår egen region klarat trycket under sommaren så bra. Under tid där så många tar ut sin välbehövliga och välförtjänta semester.  

Blandat upp dagen och mellanrummet i alla dagsmöten, genom att tycka till kring det stora antalet motioner och program som kommer sysselsätta många av oss onsdag-söndag innevarande vecka. Inser samtidigt min egen begränsning. Att kunna greppa runt 900 motioner på ett insiktsfullt och demokratiskt sätt. Men har heller ingen som helst uppfattning hur det kunnat göras bättre.  

Jubileumsdag till gagn för hela svenska folket. Åtta år sedan Annie Lööf valdes till partiledare för just den grupp som gör skillnad, gör avtryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar