lördag 21 september 2019

Att få vara en del av romantiken


En riktig sommarlördag. Strålande solsken och behaglig temperatur. En sådan där riktigt skön sensommardag i slutet av september månad. Och precis som vi hoppats/planerat inför eftermiddagens vigsel i Högbo Bruk. Lite av ett drömbröllop. Som arrangerades utomhus och i närheten till vattenbrynet. Härligt låtval, och så många gäster. Två förväntansfulla barn som verkligen tog på allvar att få överlämna vigsel ringarna. Och så hedrande för mig själv. Att få biträda med uppdraget att få vara vigsel officiant. Kändes ypperligt själv, sådant där man själv också känner sig växa utav. Hoppas festen kan få fortsätta natten igenom.

Tidig morgon. Som det är när man själv är hemma lördag morgnar. Då handlar det om träning. Idag som cirkelträning. Men med samma ledarduo som i tabata passen. Firma Helena & Marie. Välbehövligt för mig själv. Fast nu blir det uppehåll hela kommande vecka. Borde ha med mig träningskläder till hotellet istället och försöka prioritera fram någon träningstid. De som verkligen ger sig tusan till detta, de lyckas alltid. Men om man inte sätter målet och försöker hålla det – då blir det absolut inget av med ambitionerna. På bortaplan prövas verkligen om det finns en vilja att må bättre, eller om viljan ger upp när den möter en form av motstånd. Något jag insett själv och behöver där ingen remiss ens från vännen Börje.

Sorgerlig rubrik på framsidan. Det som nått till nätbilagan stod nu i trycksvärta. Den politiker i Gästrikland som haft en ledande politisk roll för barn och ungdom – men som plockades in av polisen när han sov där i sin bil. Alkohol och amfetamin påverkad. Och blödande. Så himla ledsamt. Visar sig säkert vem det handlar om. Lovar mig själv att inte fördöma. Har ju ingen bakgrund vad som legat bakom. Ändå så svårt förstå hur en förtroendevald kan hamna i dylik situation.

Förmodligen tekniskt okunnig, förmodligen också något dåligt påläst. Men lade åtskilliga timmar på stämmohandlingarna. Handlar det om nästan 900 motioner och antal program så blir det mycket information att analysera. Skrev en del i materialet. Inom tre olika kommittéers ansvarsområden. Hänger själv rent fysiskt på kommitté två från och med onsdagskväll. Klimat & miljö. Ett nog så viktigt ansvarsområde. Men att verkligen hänga med, verkligen känna sig engagerad i – känns alltmer omöjligt. Möjligen demokratins baksida. Kanske, kanske något ytterligare läsa på under söndagen. Sista möjliga datum för yrkanden, kommande måndag. Hoppas på att min egen utmaning till vår lokala politikergrupp utmynnar i någon form av inspel.

Högst speciell dag. Eftermiddagsbesök som varar ända in till söndag sen eftermiddag. Från trion Simone, Nils-Olov & Leonie. Den senare ett riktigt vackert charmtroll. Härligt vakna ögon som ger sådant nyfiket blickande mot hela livet. Och fick förtroendet hålla underverket. Ser fram emot det många, många gånger framledes. Nyfiket närmade sig också Ilse som redan haft övernattning i Stockholm med henne och då började bygga upp sina relationer till sin lilla kusin. Spännande söndag väntar.

Idag. Återlämnade min lånade folkdräkt som jag hade i midsomras till Anna Karin och Gösta. Lämnade med frågan om den var till salu. Eller om jag kan beställa en utgåva. Kändes högtidligt, stiligt att få bära densamma. Trots att det var Ovansjös folkdräkt. Tänk om det handlade om Årsundas!

Hann endast med sista perioden. Och som de svärmade i anfallszonen. Brynäs Tigers nu när de intog Monitor Arena. Men målen lyste med sin frånvaro. Det enda räckte inte ens till poäng. När gästande Färjestad kunde få till två. Det andra på en kontring där en hemmaspelare verkligen åkte i fel riktning och öppnade upp. Tung förlust mot ett av de två lag som jag inte hyser speciellt många känslor för! Det andra – inte så långt därifrån!

Och lägger lördagen till historieboken. Ny dag, nya möjligheter. Livet ger alla möjligheter till den som nyfiket söker framtiden. Stilla sitta i en gungstol ger knappast riktningen. Ångra är det mest vanligt göra för det man inte gjort, inte provat på. Livet är en resa – häng på.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar