fredag 27 september 2019

Lång dags färd


Klart det blir segt. Även om det finns god erfarenhet av att bevista allehanda olika möten så känns det här mer än annars. Att sitta helt naglad morgon som sen kväll, utan rörelse – är inte bland det allra vanligaste.

Fick den enda motionen tidig förmiddag genom inlägg i stämmoarbetet runt Klimat & miljö. Men att få med sig hela stämmogruppen på resan från instämma i intentionen till bifall var ju lite väl ambitiöst lyckas få till. Lite ambivalent i frågor kring det offensiva inlägget direkt till att sedan göra inlägg att inte peka ut speciell teknik – då den tekniska utvecklingen sker så fort – och kontinuerligt. Kan näppeligen finnas någon framgång, någon riktning, i att trampa runt evinnerligt i sina egna fotspår.

Lite olika åsikter har vi givetvis. Förstår inte varför vi ska fastna i fossilfritt när vi har alla möjligheter gå vidare direkt till utprovad teknik och därmed hamna i ruta utsläppsfritt. Bara i trafiken har vi årligen mellan 7.000 – 10.000 personer som avlider i förtid på grund av trafikens utsläpp, hälsoproblem. Något trist när det finns bakomliggande, ekonomiska felsatsningar, som hindrar hela steget framåt. Eller för vissa, sanning som presenterats uppenbart med huvudet i sanden. En lärdom som funnits med förut, finns lokalt exempel som tydliggjort en form av framtidsbild med ögonbindel på.

Lite avbrott. Ny bekant men inte helt djup kontakt kommer på besök. Välkomnar en framåt kille från Varkaus. Som har så enormt mycket idéer och kunskaper inom sig. Utåtriktad och full av framtidsplaner. Denna gång kommer han utan sin familj. Men nästa gång, då… Klart vi fixar ett intressant program. Fattas bara. Lämpligare då än då. Så är det alltid. Men när bollen kommer i smash-läge då är det bäst vara på bettet. Varmt välkommen nu som sedan.

Letar i vår stämmoförsamling. Om det finns personer med starkt avvikande beteende. Hittar definitivt ingen som över huvud taget skulle komma på tanken att införa arbete mot 4.500 kronor per månad. Tacksam för detta. Undrar vilken prick i pannan dessa människor skulle ha ingraverat.

Andas försiktigt dagarna emellan. Vill ju inte att lungorna ska bli angripna av någon form av Färjestad BK syndrom. Kollar ofta ut mot himlen om planen för några loopar eller om de lokalt mer gör sina Loob:ar. Allt medan halsstrupen fylldes med Löfbergs Lila. Tänk vad man ska få stå ut med! Borta bra – men hemma bäst. Där väntar Brynäs Hockey och Gevalia. Det är skillnad, stor!

Det var dans bort i vägen på lördagsnatten, över nejden gick låten av spelet och skratten,
det var tjoh! det var hopp! det var hej!
Nils Utterman, token och spelmansfanten, han satt med sitt bälgspel vid landsvägskanten,
för dudeli! dudeli! dej!

Fast det kan ske först i morgon kväll. När stämmofesten väl drar igång. Nyheten ikväll var att då kommer det hela ske till tonerna från Sven Ingvars. Dudeli dej  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar