lördag 7 september 2019

Boully volley


Lördagsmorgon på olika sätt. Gott at man får avgöra det själv. Vad att göra, eller inte. Tidig morgon för att hinna med frukosten och morgontidningen. För 08.30 började det. Inte tabata denna gång utan istället cirkelträning. Så himla betydelsefullt för min egen del. Spelade mindre roll att det hängde en del regn i luften. 

Snabba ryck hemöver. Vankades invigning av boule banan. Nere i anslutning i stort till stranden. Bygge av arbetsmarknadsgruppen under ledning av Martin, förstås. Och med finansiering av alles närvarande Henning. Imponerande bygge. Bästa banan i distriktet. Uppenbart. Och naturligtvis en ära att få hålla ett tal inför invigningen.

Därefter indelad i et av lagen. Hela 20 stycken tre mannalag som samlats för lördagens spel. Absolut första gången för min egen del. Ny idrott, nya möjligheter, nya utmaningar. Var absolut inte lätt. Först fanns det en del ta in utifrån spelreglerna. Men roligt var det – och de fem olika matcherna för mitt eget lag tog i stort sett hela dagen. Några vinster och tre förluster. Kanske skulle bli bättre att prova flera gånger. Borde vara en aktivitet, sport som skulle kunna passa såväl gammal som ung.

Lika bra hänga på med annat därefter. Eftermiddagens fotbollsmatch på idrottsplatsen var sannerligen inte mycket höja upp i skyn. Mer lägga åt sidan och glömma. Handlade om seniorfotboll. Blev mest små duttande när inte fysiken räckte till.  

Imponerad istället för Åshöjdens BK. Men årgång 2019. Inte Bagar´n, andra från byn nu. I topp i division tre ligger Rengsjö! Ned i femman och nu på väg upp ur trean. Visar om inte annat så på sammanhållning. Och på det nödvändiga, att man har en tydlig organisation.

Härlig bild från Elin. Ilse kunde inte låta bli att busa med Leonie. Ständigt plocka av hennes strumpor. Och ett sätt att bygga relation med sin nye kusin. Dessutom kan det tänkas bli ett nytt möte kommande vecka, då här uppe. Så de som vill se det nya underverket. Var beredda nu på fredag.

Kul när de trivs på bortaplan. Men definitivt när det passar in så fem av åtta träffas och äter tillsammans. Eller med husets innandöme faktiskt sju personer. Stunder som kommer, stunder som går. Men när det inträffar – bara njuta.

Även om det känns bra här. Bahamas. Konstig rättvisa. Redan utsatta områden som utsätts återigen – väldigt hårt. Och så svårt ta till sig från ett tryggt område. Trots att några lokalpolitiker försöker måla upp att otrygghetens vagga finns just här. Seglare, snedseglare!

Utbildningens oavbrutna repriser. Emil satt i skola för att bli kommande travkusk, championat. Just idag utbildning hemma hos Alcén. Att minnas tillbaka till när karriären skjuter fart.

I morgon – ny Norge historia. Kvart i nio kvällstid. Andersson vs Lagerbäck. Eller Sverige vs Norge. Möte på Friends och i potten större möjligheter till den där EM biljetten. Klart jag håller på Norge. Fast definitivt inte denna afton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar