tisdag 3 september 2019

Beslut i oväder


Träning ger färdighet. Så sägs det alltid. Lade en hel lång dag på ett och samma sammanträde. Ett effektivt sätt att träna upp sitt fläsket. Mycket spännande ärenden som flaxade förbi. Och antal funderingar kring hur eller om det presenterades seriösa inlägg från vissa håll. Ligger med säkerhet inom ramen för att man lär sig varje dag. Bara slå på alla sinnen och ta till sig också oseriösa inlägg som lärorika.


Tydligt åtagande, tydligt uppdrag. Dra ned kostnader, redovisa neddragningar och redovisa konsekvenser. På sitt sätt rätt uppfattat av alla utom en part. Som konsekvent redovisade sina kostnader och inte ville spara på ett enda öre. Överlät det till någon annan. Koncerntänket?

Beslut måste tas, och beslut togs. Det viktiga att de är tydliga och kan motiveras. Handlar det om kostnader så ska det också finnas med hur de ekonomiskt ska täckas in. Populistisk opinionspolitik är avslöjande i sitt eget upplägg.

När man är liten. Då det är naturen som griper in. Orkanen över Bahamas avslöjar dessa otämjbara krafter som kan växa upp mitt ibland oss. Men det där riktigt katastrofala verkar vi ha varit skonade för. Under mycket lång tid.

Många tankar som orienterat sig kvar. Från förra veckans besk i Varkaus. Många intryck som jag gärna skulle vilja ladda. Och fylla med de möjligheter som faktiskt erbjuds. Se just möjligheterna när så många förblindas av svårigheter. Gäller få vara med och göra skillnad.

Fyller ständigt på i almanackan. Och får givetvis också ständigt stryka en del annat. Men mest blir det allra intressantaste kvar. Livet är helt underbart när dagarna fylls på med hisnande upplevelser.

Fast ingen Ilse idag. Hade ingen hemmatid att svara upp på hennes varma leende. Det viktigaste är att veta att leendet finns där, ständigt. Och att det blir en dag i morgon också. Fantastisk personlighet som har precis allt.

Kul med sammanhållning. Kul att Carl-Henrik med familj ser det högst intressant åka ned och hälsa på Nils-Olov med familj. Sker över kommande weekend. Känns som ett bevis på att där finns en sammanhållning som heter duga.

När möjligheter serveras måste där finnas rätt personer att ta emot. Inser att det finns personer som knappast lyckas med någonting. Så istället – ringer Janne och vet att nu testas konceptet fullt ut. Med säkerhet väntar antal spännande dagar.

Något blött i luften. Men gav inte upp. Möjligheter till tabata och jag är inte svårflirtad. Bjöds in i kväll igen. Tog mig an möjligheterna. Inte någon större satsning för egen del – ändå nöjd efteråt. Gäller röra på fläsket.  

Regnet som är på väg västerifrån kan möjligen diskuteras hur man mest värjer sig från detta. Har börjat vänja mig med att springa mellan regndropparna. För regnet gör mig blott utsatt för regnjacka eller paraply.

Gratulerar egen syster. Lång väg upp men en tredjeplats på Bergsåkers travet ger väl förhoppningar om något än mycket bättre.

Ingen mamma idag. Men ska verkligen bli en eftermiddag i morgon också. Om det är bra väder – då ska hon med ut. Sämre väder så tror jag nog hon inte vill komma med ut.

Kändes som en tröttsam kväll. Men komma till sängs – blev ju inget av med. Tänkte tillbaka på när ringen kom åter. Från ingenstans blev det den runda i centrum. Inbillas från vissa, andra intet något alls.  

       

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar