torsdag 19 september 2019

Hitta motivation


Känns fantastiskt när personer bryr sig. Och gör det utan att spela teater. Oerhörd styrka att ha Börje som verkligen bryr sig om vad som sker. Hur saker och ting hänger ihop. Snabba ryck och redan i morse tid på röntgen. Innan dagen var slut så kom också besked. Gott eller inte? I alla fall fanns ingen orsak på de tagna bilderna. Så fortsättning följer.

Fantastiska föreläsare. Så kunniga och så skickliga pedagoger. Här har vår kommun hamnat helt rätt när man rekryterade ledare för dagens politikerutbildning. Även det svåra blev väldigt tydligt. Gratulerar våra presidier som har ytterligare en dag med denna duo.

Kaxlistan. Redan nu har Rapatac hamnat högt där. De som också besökt lokalerna och tagit del av utbudet skriver gladeligen under. Utan att darra på manschetten påstår jag; Något liknande finns definitivt inte i landet. Skapat helt och hållet genom att Moussa klarat trolleriet att skapa utanför boxen. Spännande diskussioner inom Advesory Board. Där alla bär uppdraget att kunna berätta historien. Om det unika som inte finns någon annanstans. Här finns alla möjligheter arbeta så var och en hittar vägen för att få utlopp för sina ambitioner. Kunna få stödet göra sina livsval och utvecklas utifrån var och ens möjlighet.

Hamnade på hållbarhetsföreläsning. Hållbarhet som är så mycket, mycket mera än att vara aktiv vegan. Saknade en hel del runt social hållbarhet. Men kanske kunde ha fått en mer framträdande roll på någon kommande föreläsning. Eller i något annat sammanhang.

Härligt när elbilsfabrikat samlades. Moget övervägande borde utmynna i det självklara – elbil. Även om den är dyrare i inköp så handlar det om totalsumman när man räknat ihop kostnad för drivmedel, service och underhåll. Att det offentliga inte skulle gå 100 procent för åtminstone elbilsalternativet för de fordon som enbart körs inom egna kommun – känns i så fall obegripligt. Låt det självklara också vara det självklara i praktiken. Plocka bort NoX utsläppen och bidra till bättre folkhälsa. Enda alternativet är vätgas men där är infrastrukturen närmast obefintlig. Och begränsar möjligheten radikalt. Från statligt håll – lär av exempelvis Tyskland och Schweiz!

Klart jag inte ville missa. Kvällens Tabataträning på planen ovanför Strandbaden. Känns motigt ibland ta sig dit. Men när jag väl klarat av att ta mig ut ur bekvämlighetszonen och verkligen deltaga – då känns det mycket bra. Naturligtvis också ikväll.

Hann med få den där träffen med Ilse. Bara se henne, prata med henne, det gör nog vem som helst glad, positiv. Vilken trygghet och nyfikenhet hon utstrålar. Och inom det positiva avsnittet – på lördag verkar också Leonie komma och hälsa på. Så framtiden är härlig få vara en del utav.

Allt har sin tid. För allt levande. Och människans bäste vän sägs ju vara hunden. När en trogen och lång vänskap bryts fullt och fast och at den kära hunden måste gå vidare. Då känns det tungt. Berättelsen idag från Rengsjö innehöll såväl förståelse som djup smärta. T o m jag själv förstår det och beklagar smärtan.

Inget Brynäs ikväll. Så helt nervös behövde jag aldrig vara. Kunde istället svappa runt på olika kanaler och följa elitseriematcherna. Oskarshamns seger nere i Ängelholm var naturligtvis en stor överraskning. Men ett mål är alltid mer än blott inget.

Spännande i morgon få höra om Gavlerinkens namn nu klingat ut för något annat. Möjligen är det morgondagens presskonferens. Fast namnet saknar ju betydelse, har Gävle kommun tidigare konstaterat. Här kanske vi har olika uppfattningar.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar