måndag 9 september 2019

Snurrig värld


Alla dagar något olika. Allt är inte uppåt alltid. What goes up, must come down. Och så bär det iväg uppåt igen. Livets slingrande stigar som man inte alltid vet vart de bär hän. På samma sätt pendlas det på något sätt med hälsan. Inte dålig men ändå något. Flera veckor nu. Osäkerheten får mig att fundera, grubbla. Kändes gott att få återkoppling på telefonen från Börjes sida. Ge trygghet utan att förringa. Överenskommelse – återkoppling före slutet av veckan. Löftet att om det behövs så går vi djupare. Det finns alltid en lösning, en väg framåt.

Spännande dag. Alla kan inte åka på allt. I så fall kan vi vara en istället för flera. Men rapporten, intrycken, funderingarna. Vad nästa steg kunde vara. De som idag besökte Fontänhuset i Motala kommer säkert involvera oss andra i hur det här fungerar, är organiserat och vilka resultat det ger. Och så finns ju exemplet i Falun också. Enkelt koppla kontakter till. Med närhetskonceptet påkopplat.

Varje dag nya utspel. Budgeten kommer ju inte förrän 18 september. Men varje dag något nytt avslöjande. Så att presentationen den 18:e omfattar allt det som redan berättats. Men då i sin helhet. Pressnyheterna sammanfattar kontinuerligt. Och för oss följa med och uppgradera oss inom. Men analysarbetet kan inte påbörjas förrän efter just den 18:e. Hur det slår, hur förutsättningarna utvecklar sig. Och på vilket sätt vi själva ska slå ned fötterna. Har att räkna fram året på för underlag.

Mobildoktorn. Handpåläggning på mobilen från Marias sida. Och så fixades det hela till. Tiden hade återvänt och förutom timmarnas justering så hade också minutertavlan korrigerats. Magiska händer och professionalitet. Det som räknas.

Läste också in. Kommande stämma. Jag har min – stämma. Men sjunger inte ens i kör. Fast platsar på partistämman istället. Letar febrilt efter min egen motion för att sätta upp ett inspel. Inget under infrastruktur och transporter. Möjligen istället under annat avsnitt. Miljö och klimat. Spiller onekligen över. Blir mycket läsa in, mängder. Men måste ju ha visst grepp om tillställningen om det hela ska avlöpa på ett inflytande och demokratiskt sätt.

Kaliber 22. Inga stötar, inget egentligt ljud att rygga för. Hann med mötet i Kilen för första gången ikväll. Lånade Bosse vapen. Kändes ovant men välbehövligt. Ju mer övande, ju större kunskap. Precis som det är med allt annat. Övning ger färdighet. Går ju knappast öva på avstånd. Letar reda på möjligt datum så blir det såväl instruktion som genomfört skjutprov. Kan bli en rolig tillställning.

Roligt. SDHL drar igång. Redan till helgen. Idag presenterades en större sponsor samt att samtliga lag i serien fick tillfälle titta slutresultatet. Efter finalspelet. Luleå som vann i fjol återigen favoritlag. Men nu i konkurrens med HV71 och Brynäs Hockey. Klart jag är det senares fan för damerna – också.

Spännande kväll i London. Boris Johnsons vara eller inte vara. Som i ett Shakespeare drama. Hur mycket kan den figuren förlora utan att helt tappa greppet som ledare. Gömmer sig bakom sitt nationalistbärande tryne. Har ju likartade kopior i andra länder också. Twittrande Trump är också en svävande seriefigur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar