måndag 30 september 2019

Åter en fantastisk dag


Från det som är så himla intressant är steget inte långt till det som om möjligt är än mer intressant. Det som är så märkligt med lifvet. Om man själv är nyfiken och vill vara med och se vad som är så spännande i morgondagen.

Morgontimmen på rådsnivå. Kändes fint att få vara med och välkomna ett nytt ansikte. En kompetent ekonomichef. Som kan förstärka en i övrigt stark laguppställning. Varmt välkommen. Förstärkningar behöver vi alltid och evinnerligen.

I övrigt hann jag inte med så mycket i den här laguppställningen. Visste att det var antal nya frågor att diskutera och även hantera. Men det fanns annat på programmet – också.  

Strax efter 10 – steg in på Göransson Arena. Så välfyllt och så många kända – och okända – ansikten. Fick min plats vid bord 50. Var så välorganiserat. Industrivärlden gjorde sig sannerligen påmind. Matchat fram programmet tillsammans med Region Gävleborg som främst hade arrangerat det hela från dirigentskap Anna Douglas. Välkända industriledare – och andra samhällsrepresentanter som verkligen tänkt till fick ta plats på scenen. Framträdanden som inkluderade kontakten med oss så många som var placerade i salen. Eftertänksamt och framtidsinriktat.

Här fanns inte rädslan för automatisering, för konkurrens, för utlands flykt. Fanns det någon rädsla så var det sannerligen istället för gammal teknik, för nuvarande teknik. Möjligheten ligger alltid i framtidens teknik. Och att vi tar till oss det nya. På samma sätt som vi inte nyttjar vätgasbilar, vätgasbussar, inte nyttjar vätgas som energibärare. Utan låter gammal teknik, andra intressen få övertaget. Tog del av ett mail från regional representant som frågat vilket kilopris det är på vätgas! Skulle nog aldrig fråga vilket literpriset är på diesel, eller hur det kan tänkas utvecklas! Och att det här tillåts hållas mitt framför ögonen på oss!!

Mycket som hanterades där vid och runt bord 50. Och säkert vid alla andra bord också. Precis som dagen skulle vara. Våra högsta chefer i de största företagen var tydliga i vilken betydelse som också våra mindre företag har i samhällsbygget. Liksom hur vår utbildningsorganisation borde se ut. Kopplingen till näringslivet. Att alla måste ha och få möjlighet at bidra utifrån sina egna olika möjligheter. Utanförskapet tär på samhällsbygget.

Satsningen utanför boxen hade intresserat så många företagsledare. Precis som det hade gjort för vår statsminister. Som inte kunde vara med hela dagen. Han hade istället prioriterat Göranssonska skolan där givetvis några studerande hade fåt föra honom igenom lokalerna/utbildningen. Och så hans besök på Rapatac som verkligen berört honom så stort, så mycket. Hade insett vilket enormt betydelsefullt ”vapen” det här arbetssättet och organisationen kan komma spela för at lyfta våra ungdomar upp till sin fulla potential. På samma sätt som Sandvik AB presenterade just Rapatac. Förutom högsta direktören så även Hållbarhetschefen Hanna.

Vilken mat! Från Gästrikland, Hälsingland, Dalarna. Alla möjliga smaker presenterades. Att få ta del av abborrarna från Dennis i Norrsundet kändes på flera sätt gott. Glad också om de som deltog förstår vad som kan göras för våra lokala entreprenörer.

Många kontakter att odla. Många intressanta personer att vattna. Och att ha med mig Richard gjorde inte del hela sämre. Precis tvärtemot. Att nu få honom att slå rot och låta framtidsinvesteringarna få både rötter som vattnas och gödslas. Att göra skillnad. Har det varit tillåtet – förut?

Efterminglet som Petter ordnat på The Church blev ett gott avslut på dagens övningar. Hem och se en repris på Daniels Ståhl guld i diskus bland andra nationers mästare. Guldet till Sverige- stolthet och känsla för det blå/gula.
Always look at the bright side of life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar