tisdag 24 september 2019

Dala mörker


Lika bra slippa se på eländet. Nu när jag inte hade möjlighet följa matchen med stort M. Gävle-Dala derbyt i hockeyn. I dala metropolen Leksand. Och vilket hemskt slutresultat. Vinst för hemmalaget med 5-1. Slokörat fick Brynäsåtervända hemöver. En mycket svart kväll.

Svart går det väl inte kalla ambitionen att låta rättvisan återvända. Att ställa Trump inför riksrätt. Skulle rimligtvis gjorts för väldigt länge sedan. Samtidigt som opinionssiffrorna sjunker som en gråsten.

På andra sidan Atlanten. Ligger en besynnerlig ö. Med tro om stora tider, kolonialmaktens andedräkt pyste ut i ett Brexit. Och en maktfullkomlig Trump kopia vid rodret. Ställde in Parlamentet. Nu laglighetsprövat. Anses lagstridligt. Skämtföreställningen går vidare.

Åter USA. Greta Thunberg pratar klartext. Och hymlar inte med sanningen. Berättar den nakna sanningen rätt ut i etern. Onekligen berör hon. Finns personer som störs ochvser henne som hatobjekt istället för att klara av diskutera budskapet sakligt.

Diskussioner idag inom huvudmannaskapet Sparbanksstiftelen. Säkert öppna, trevliga, lärorika. Men det var då – nu är jag inte längre kvar i detta speciella sällskap.

Värdefullt lunchmöte. Få lyssna, ställa frågor till Företagarföreningens styrelse. Verkar som att våra bilder är ganska samstämmiga. Bygger dem på förtroende för varandra och för våra olika roller.

Känns tufft, mycket. Att offensiva arbetsmarknadsinsatser måste avbrytas. Så många kunniga medarbetare som behöver varslas. Konsekvenserna törs jag inte alls tänka till kring. Behövs en kvalificerad trollstav.

Glokala Sverige. Redan på plats under kvällen för förträffen i Stockholm. Bygga relationer, lära av varandra. Finns så mycket göra på såväl kommunal som regional nivå. Fortsättningen följer under onsdagen. Inte minst blir det intressant fördjupa sig i ledarskapet. Det som verkligen behövs. Ikväll dock fullt klart att det rent organisatoriska har stor betydelse. Att hållbarhets- och folkhälsofrågor organiseras direkt under kommunledningen. Fast den förståelsen borde vara allmänt gods sedan tidigare.

Veckan i övrigt. Blir säkert långa timmar. Mycken vakenhet. Mycket av litet när det handlar om träning. Om det nu inte går komma ifrån någon gång och träna på kommande hotell. Något att be om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar