lördag 14 september 2019

2 - 5


En sådan där minnets dag. Inte als på grund av seriepremiär i SHL. Där Brynäs ställdes mot Frölunda nere i Göteborg. Utan mera på grund av resultatet. Frölunda har ju plockat segrarna i alla seriepremiärer. Men denna eftermiddag! Gästrikarna plockade med sig de tre poängen. Efter en imponerande insats inför ett fullsatt Scandinavium. 2 – 5. Blev inte alls spännande i sista perioden som Kal & Ada fick vinna med 2-0.

Vilken premiär! Svårt sluta drömma. Tänk om – Viktor & Jesper också kommer ansluta. Då torde laget segla upp betydligt högre i favorittipsen. Omställningarna skar som en sylvass kniv i varmt smör. Och laget höll samman. Möjligen blev det inte fullt ut koncentration i tredje perioden. Men vad gör väl det? Poängen var det viktigaste – och inte någon förnedring.

Nu återstår enbart 51 omgångar. Före slutspelet. Gäller vara där om det nu är dags för att gå hela vägen! Dagen till ära hämtade jag hem mamma. Frågade vilket favoritlag hon har. Klockrent; Brynäs. Förstås. Klart det blir några frågor i morgon. Och säker på att hon kommer ihåg. Fungerar ju med eftermiddagsmatcher. Men kvällsdito – betydligt svårare.

Trodde att ishockey var en idrott för alla. Men icke. När spänningen stod där i högan höjder. Då satt Peter framför TVn och kollade in en träningsmatch i bandy. Uppenbart att alla inte tycker lika, men så olika!  

Tunga bollar på hösten. När det var de gamla bollarna. Men nu har det gått tungt för Årsunda. Kanske en vändning med dagens ett noll seger i bagaget. Få en bra säsongsavslutning som grund för en positiv nästkommande säsong. Psykologi.

Tufft för flera gästrikelag som hade toppkänning. Men den här lördagen avskrev de där blåögda förhoppningarna. Nu är möjligheterna ytterst begränsade. Bara knyta näven och ladda om.

Klart det finns flera olika möjligheter. Men när jag hemma och det andra kolliderar med ett tabata pass. Då gäller vanligtvis det senare alternativet. Behöver det för hälsans skull. Och träna i grupp är mycket enklare än att ge sig själv motivation för rörelse. Även om det bär emot före och under – efteråt rent skönt.

En utflykt. Trots lördag blev det släpvagn och Sandviken. Några stenar hade jag tänkt mig så at jag inte längre får in vattnet från taket på skolans gymnastikhall – rakt in över tomten. Rakt in på gångplattorna. Ville ha det hela åtgärdat innan Årsunda Kraft kommer och återställer efter sina grävningar. Utgår från att man gör rätt för sig. Nu när jag utan tvekan lät dem gräva efter tomten. Framtiden visar väl om det handlar om en professionell organisation – eller inte.

Kollade in Pridetåg som genomföres i Bollnäs. Massor med flaggor – och ansvarsfulla personer som tog ställning för mångfald, tillåtande miljö, individers rätt att vara just individer. Visade at så mycket hänt inom området utveckling. Utom då förstås – i Sölvesborg. Men någon ort måste förstås utmärka sig genom inkränkthet.

Vacker lördag. Med speciella minnen. Som när Ilse kom på gatan och mötte mamma, och hade sin gammelfarmor med sig. Blev ett minnesvärt möte. Både mamma som Ilse – nyfikna på varandra. Nästa vecka Nils-Olov med Elonie. Ser fram mot mötet då också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar