torsdag 27 april 2023

Väder Tjäder

 

Vilket lidande. Gråsälarna i Östersjön med tarmsår på upp till två decimeter. Hela tjugo procent som rimligen inte klarar av at äta. Utan magrar ur till en smärtsam död. Men än värre. Utanför Gävleborg är procenttalet åtminstone över femtio procent. Än mer övertalad at framtiden mer kommer handla om akvaponisk fiskeodling. Men något måste göras – kraftfullt – mot det som utspelar sig i Östersjön. Hur kan lång passivitet få fortgå?

Idag. Ulrika Liljeberg ( C), ensamutredare, presenterar Incitamentutredningen till miljöministern. Klart jag följde densamma. Utredningen kring Vindkraft. Ett av de fossilfria alternativen. Kompletterande frågor? Kontakta Ulrika!

Svårt blott gäspa kring. SD hatarna mot den nu 12 årige pojken som sålt så många Majblommor. Avkastningen som går till de behövande. Borde ha hjältestatus. Men nu är det så at han och hans familj är asylsökande. Därav Facebook kommentarerna; ”Han har väl sålt till alla sina släktingar här i Sverige”, ”Och varför en jävla blatteunge….skulle vara en vit och svensk på bild…jävla trött på all reklam också med bara negrer och hucklekärringar”

Fick följa på Radio Gävleborg. Realistiska övningen som Räddningstjänsten genomförde på Polhemsskolan i Gävle. Skjutning och brand. Uppenbart påverkades reportern av övningsskeendet. En påminnelse om att det som inte kan hända ändå kan hända. Och då får vi inte vara handlingsförlamade. Radion ger mycket, mycket beröm för genomförandet. Även av statisternas skådespeleri. På GDs sändning kunde jag identifiera att Carl-Henrik var aktivt med från Räddningstjänstens sida. Och troligen också Erik från motsvarande Ambulans.

Lite blev det i alla fall. Krattning uppe i Hyttmarken. Men högarna får jag hantera senare, eller någon annan. Kom ju något ned. Tänkte att jag kanske borde börja med mjällschampo, innan jag förvissade mig om att det var hagel. Men vitt blev det.

Lite kall afton. Men det blev kortbyxorna på – i alla fall. Inte största gruppen ikväll. Men sex i varje fall. Inte tuffaste träningstillfället. Men som alltid – klart nöjd när det hela var klart. Missade ju tisdagens träningstillfälle så det här var mer än nyttigt för mig.

Halkade in på en del Facebookkommentarer. Från regionfullmäktige. Verkar vara en stämning där som jag själv aldrig varit med om. Fast det är klart; Vore intressant att ha fått vara en del av det hela. Och hittat någon infallsvinkel. Men lyckades ju inte svara upp mot den tidens valberedningssammanplockning. Postnummer är också oerhört viktigt.

Annorlunda afton. Har ju varit precis varje kväll under en längre tid. Hockeyafton. Men nu var det tomt. Vänskapslandskampen Suomi – Sverige räknas knappast in. Men i morgon kväll. Djurgår´n vs MoDo och på Årsunda Kraft Arena ÅIF killarna. Nu borde vinstnollan äntligen kunna krossas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar