måndag 3 april 2023

Planering i all ära

 

Hade listan liggande, vad jag skulle göra idag. Vad jag skulle skriva, utveckla. Men blev en massa samtal istället. Positivt att den som spar han har – och jag har listan kvar ju.

Positivt också at det sändes in en del klokheter. Kring beteende, uppträdande. Hur olika personers inre tyckanden och åsikter ska kunna lösgöras så att de uttrycks öppet och offentligt. At det nu existerar någon form av tysthetskultur. Väldigt allvarliga intryck där bojor måste lossas. För det som inte syns – det finns ju inte. Och därmed måste alla i et lag vara med och dra, bidra. Givetvis utifrån de roller man har i laget. De med tyngsta rollerna måste givetvis vara de mest synliga. Nyttja politiska verktyg, nyttja debattsidorna och mediakontakter. Och samtala, samtala, och samtala igen. Dialogen med alla våra invånare är basen i ett framgångsrikt arbete.

Samhället som på andra sätt har drabbats. Eskalerar allt fler svåra infektioner. Och bevisar att efter det ena kommer det andra. Ersätter covid problematiken.   

Göra en pudel. Annat går ju inte. Trot stjärnmärkningen på demensboendet Fleminggatan så har det fått fortsätta. Såväl fysiska som psykiska övergrepp i Gävle. Om storleken har betydelse är osagt.

Orderingång. Det som fordras för at få förtag överleva, kanske t o m utvecklas. 180 miljoners order från Chile riktad till Sandvik ser jag som en garant för fortsatta anställningar och att företaget än så länge är konkurrenskraftiga. Väl vetandes att företag som inte har en mycket skarp hållbarhetsprofil snabbt hamnar ute i kylan.  

Ryssland i all ära. När det händer något redovisar de snabbt erkännande. Inga problem för länder som tillämpar tortyr för sitt eget syfte. Nu också få en ung kvinna erkänna bombattentat. Terrorister instoppade i beslutande ställning är en pina för mänskligheten.

Ryskt s k löfte. Stor militär upprustning där landet möter Nato område. Med andra ord, stor militär upprustning mot hela Finlands gräns. Kan ju vara det enda som landet kan tala med, bomber och övergrepp.

På plats. Ny ung målvakt gör entré i Saik bandy. Behövs rustning bland de svartvita. En av pusselbitarna på plats. Mer fordras. Och ska väl också levereras.

Tårfyllt avsked – åtminstone för denna gång. Greg Scott åker över till Canada. Osäkert om han kommer tillbaka till Brynäs mot lägre lön. Men hans inställning skulle verkligen behövas i et organiserat återtåg för Brynäs Hockey.

Åtta år utomlands. Nu återtåg till Sverige och Brynäs? Osäkert. Men om det läcker på riktigt skulle det betyda att Niclas Gällstedt återvänder från Zug i Schweiz. Som ny huvudtränare i satsande Brynäs. Assisterad av Ove Molin och Masken Carlsson. Masken som också skulle assistera Johan Alcén i sportchefsrollen. Känner alla ovan uppräknade. Duktiga och trevliga. Men har inte kompetens tycka vare sig det ena eller det andra om de är de rätta ledarna i nuvarande läge.

Positivt lyssna in ryktet att ledande spelare som Anton Rödin, Johannes Kinnvall, Anders Lindbäck, Simon Bertilsson är öppen för fortsättning. Linus Ölund torde vara ett ytterligare mycket viktigt namn.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar