onsdag 26 april 2023

Blandad kompott

 

Upp igen. Förutsägbart men med stora konsekvenser för vissa. Räntehöjningen igen. Riksbankens tydligen enda vapen. Men avslöjat att det var en oenig styrelse som tillgrep det här beslutet. Höja, höja och sedan höja och inte göra någon form av konsekvensanalys. Drabbar främst ungdomar som sitter där med sina huslån.

Avslöjas också hemliga dokument från Putins stab. Hur Ryssland ska ge sig på de tre baltiska länderna efter Östersjön. Hur ryssarna ska mobilisera sina vänliga med kollobratörers röster i de små länderna. De tre länderna som snabbt måste hitta energiförsörjningsledningar som inte är beroende av försörjning österifrån.

Tufft läge för Real Madrid. En riktig käftsmäll med förlusten mot Girona. Inget emot som en sann fan till FC Barcelona. Grundats tidigt men mottagandet av föreningen och laget på Neu Camp var verkligen stort! Finns kvar där i Minnets Arkiv. Närmast krigstillstånd när de här två lagen drabbar samman. Och känns närmast kassaskåpssäkert redan. Titeln till Barca.

Besök idag från skogsföretaget. Bröt och vände på saker och ting. Men känns som vi landade med fötterna ned och huvudet upp. Intressant tidevarv. Med beslut att göra si eller så. Lite kunskap kanske trots allt tränger sig in i det egna huvudet. Men ting tar tid. Och även detta sipprar sakta.

Idag som annan dag. Hade så mycket som skulle göras men blev kanske så småningom en tummetott. Inte att förringa.   

Inte det bästa andas in. När batterier brinner och litiumgaser frigörs. Som idag i Göteborg när en container med batterier brinner. Riskerna är stora för de som utsätts för det här. Också en anledning vidareutveckla natrium batterier. Och komma bort från den marknad som helt ligger i de kinesiska knäna idag.

Elpris. I morgon fördubbling. Kanske främst för att Forsmark 1 och 2 är satta ur bruk. Den s k planerbara energikällan visar sig åter igen så himla bräcklig. Gårdagens forskarinlägg om kärnkraftens bräcklighet inkl bräckliga säkerhet borde vara tydligt för alla med normal uppfattningsförmåga ta del av och dra konsekvenser ifrån. Samma sak för pris per kWh. Väl vetandes att det finns militära motståndsgrupperingar. För vilka sanningar och konsekvenser är helt oviktiga.

Eftermiddagen hos kassören. Föreningens stöttepelare. Hon som gör ett jättejobb som oftast inte ens uppskattas. Håller suveränt ihop föreningen.

Hade laddat ordentligt för den här hockeymatchen. Drar ju ihop sig ordentligt om platsen till SHL. Skulle ju kunna avgöras ikväll i Örnsköldsvik. Fick följa med lite korta uppkopplingar mot en tidning. Blev istället mycket långt kyrkligt möte. Men intressant – det också. Hockeyn; Djurgår´n tvingar fram ny match i Stockholm.

Kallt ute. Få plusgrader. Men södra Spanien. Närmar sig fyrtio grader värme. Europa är mycket annorlunda. Kallt – eller för varmt. Vad är lagom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar