fredag 21 april 2023

Livsmedel och klimat

 

Livsmedel som är allra viktigast. Dricksvatten. Nu skärper EU kraven och sätter en betydligt tuffare gräns vad gäller Pfas i vattnet. Enligt nyheterna kommer det bli en kännbar och dyr ombyggnad för många kommuner. Hur det förhåller sig för oss? Helt oinformerad. Eller; ingen aning.

Kostsamt för regeringen. Om nu EU Parlamentet håller samma linje i verkligheten. Den s k migrationspakten accepteras inte av Sveriges bruna parti. Hotar därmed spräcka dagens regering. Och direkt kryper svenska invandrarminister (M) för SD hotet. Och avslöjar inför öppen ridå vad som varit informell sanning. Vilka som sitter bakom ratten. Majoritetsbeslutet i EU Parlamentet? Att man kan beordra/se till vilka länder och i vilken omfattning ett land ska ta emot flyktingar. SD vill väl inte se en invandrare ens med kikare. Men slåss med sina järnrör offentligt. I sann läderbyxe anda. Kraxar en kråka – eller är det en historisk ödesfågel som låter?

Herr Lucia kliver nu in i Jordbruksutskottet. För att få vara med och hantera frågor runt landsbygd och miljö. Skickar offentligt med sitt budskap; nej till vindkraft.

Vi har haft en Nininja över oss. En form av kyla som kortsiktigt hållit tillbaka värmeutbredningen. Men nu gör vi mot Nininjo. Och med det så mycket, mycket värre med värmestigningarna. Bränder, växlingar översvämningar och torka, högre temperaturer, mera utsläpp. De krafttag som måste tas. I Sverige går vi just nu i helt fel riktning.

Vårbudgeten i all ära. Finns minister som uttalar sig at det är i höstbudgeten vilka satsningar som kommer kommunerna tillgodo. Menar hon att kommunerna kan låta de röda siffrorna formligen signalera underskott. För att kunna hanteras av en höstbudget? Ansvar? En formidabel lek med verkligheten?

Internationellt avslöjat. Felaktigt beslut. Ryssland bombade sin egen stad. Är det anarki i ryska krigshetsandet. Många avbrott på ledningsnätet till de ryska hjärnorna.

Skulle nog inte klarat det själv. Avstå äta över huvud taget under tider av dygnet. Men nu avslutas utmaningen, Ramadan. Firas av de som har just denna troenden.

OS ansökan för år 2030. Håller konceptet, accepteras det. Lägga ut arrangemangen till åtminstone Norden. Kanske än mycket större. Nyttja befintlig infrastruktur och inte bygga nytt. Oroande med Sandvikenögon. På det officiella materialet står curlingen i Stockholm.

Så tufft. Så små misstag som kan vara skillnaden. Vi-som-vill-upp. Djurgården vs MoDo. Inför densamma står det ju 1 – 1. En biljett uppåt till SHL står på spel i ett längre perspektiv.

Ny center in i Brynäs Hockey. Amerikanen Jack Kopacka. Ansluter från Kristianstad och division ett spelande. Hela en centimeter längre än jag själv! Bara det. Men ska ju vara betydligt snabbare på rören! Kanske på gång med en hel enhet – the American line.

Glassutflykt även idag. Med flickorna. Två härliga töser. Men så kom meddelandet att en av dem skulle vara sjuk. Överraskad och även lite nedstämd att gästande småttinggänget uppenbart inte kommer upp detta veckoslut heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar