torsdag 6 april 2023

Missförstått innehållet i arbetsmiljö

 

Vakna en tidig morgon. 6 april, borde ju vara varm och inbjudande vår. Inbjudan handlade idag om ett snötäcke. Inte så tjockt men ändock snö och några centimeter. Kallas också för väder.

Inte vinter men bygga lag en division ned. Utmaningen för Brynäs med säkert 40 miljoner mindre till förfogande. Listan presenterades vilka tolv namn som redan idag lämnat båten för andra äventyr. Tufft missa David Sklenicka och Hannes Björninen. De bättre än bäst. Men förutom dessa namn antal spelare som inte signat men ändå inte står som förlorade. Tufft jobb för Johan Alcén landa den trupp som kan ta hem första platsen i Hockeyallsvenskan och sedan klara kvalet uppåt direkt. Skitsnackarnas julafton fortsätter på Facebook. Finns antal skitstövlar som alltid vet bäst.

Uppbyggnad av civilförsvaret. Bland annat behövs så många fler i våra Räddningstjänster. Arbetstidsdirektiv a la EU. Ska vara genomfört den 1 oktober. Med de speciella förhållanden som existerar i Räddningstjänsten så har det utvecklats en form av struktur – som fungerar. Nu ska den slås sönder. 70% av brandmännen säger i enkät att de söker sig bort från kåren.

Sveriges Kommuner och Regioner, organisationen övergripande. Tydliga. Arbetstidsdirektivet ska genomföras! Andra europeiska länder inser att visa yrken måste undantas. Men Sverige – korrekthet. Här finns ingen förståelse vad arbetsmiljö betyder i verkligheten. Med planerat upplägg betyder det – bortse från familjeliv, småbarn får inte existera – och aldrig någonsin ensamstående med småbarn. Sverige av anno 2023. Och riksdagsmännen som skulle kunna ta initiativet om förändring – de tiger stilla. Tiger stilla och ser säkerhetsfrågorna rämna – fattar nada.

Tuff situation. Den som familjen Salming fick uppleva. Bianca Salming sätter ord på situationen hur familjen fick ta hand om Börje. Krossa medicin, mata med sondmatning. Mycket osäker på att man gjorde rätt. När man tvingades ta hand om honom i slutkampen med ALS. Hon presenterar tydligt den baksida som faktiskt existerar. I deras fall i Stockholm. Hur är det i hela Sverige?

Resa eller inte resa. Utflykt eller ej. Har väl inte ställt mig frågan själv. För det är ju i dessa tider som en del resor påbörjas. Resorna till Blåkulla.

Sena eftermiddagen besök av två målade påskkärringar. Lou och Ilse på godisjakt. Och nog hottade de godis allt. Blev t o m en korv med bröd som tillägg. Knappast middag där hemma just en sådan här skärtorsdag.

Skärtorsdagsmässa för egen del. Kyrkvärd med enbart egentligen uppgiften hälsa välkomna. Ingen textläsning. Inte ens bidra i att stänga altarskåpet. Tradition och insikt.

Nyheter, eller blott en bekräftelse. Ikväll nytt mord. Denna kväll i Eskilstuna. Skulle ju tas bort blott om valsedlarna lades si istället för så. Men si blev än mycket värre. Återigen bekräftelse att utlovad insats inte levererats. Långnäsa.

Samma långnäsa som Stammy Daniels vill ge Mr Trump. Vill se honom dömd. Inte i första hand för vad hon sexuellt utsattes för utan andra anklagelser borde föra honom bakom galler och lås. Hur det går för tunge moderaten som köpte sex av två yngre kvinnor samtidigt i Stockholm, återstår att se. Just nu timeout från riksdagsmannauppdraget.

Två hockeymatcher. Två resultat som i varje fall jag själv uppskattade.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar