lördag 15 april 2023

Ilse Showtime

 

Fest varje dag. Alla dagar med de här två flickorna. Fast vissa dagar lite speciella. Precis som det är att fira fem år. Nära släkt på plats och deltog fullt ut. Tillsammans med lillsyrran blev det nästan en form av uppträdande. Av det helt positiva slaget. Fast egentligen – födelsedagen kommer ju på måndag. Och festen med de jämnåriga först kommande lördag. Blir alltså en hel födelsedagsvecka – med råge. Lou lika hänryckt. Nästa veckoslut kommer ju också Leonie och Matheo för hela tre dagar. Då lär det bli tre dagars rock´n roll.

Samma tid, samma dag. Hemmamatch på Årsunda ip. Motståndarna från Bollnäs. Blev mycket målsnålt men tyvärr flög alla tre poängen iväg efter 0-1 resultatet. En av matchens sista sparkar. Helt öppet. En hederlig bredsida och bollen hade nått in i maskorna. Men istället. Smällde bollen underifrån och skickade den flera våningar över! Så onödigt. Istället för en form av hjälteroll blev det stort målsumpare.

Blev pratstund återigen. Kring hur ansvarig byggare misslyckats så radikalt att minst ett av rummen fått så omfattande skador. Dessutom misslyckande i att inte berätta något över huvud taget om fortsättningen. Måste haft väldigt mycket i sitt andra arbete för att helt enkelt glömt bort sköta informationen.  

Morgonstund. Med värmen påslagen. Så den här tabata träningen intogs med kortbyxor. Modell äldre. Snitt a la 60-talet och först förbjöds jag gå dit. Inte på grund av de vita benen utan någon form av skammens skull. En god öppning på en lovande lördag. Men alltså – deltog i varje fall. Ångrar mig inte.

Många är de – utmaningarna. Tecknade ned mina egna funderingar. Det som är så avgörande. Tecknade ned det hela på datorn. Och kanske, kanske. In med raderna på Din Lokala Tidning – och sedan se vilka reaktioner som kan uppstå. Får väl ligga och mogna till på måndag.

Överlåter till en fortsättning. Se på förutsättningarna. Medan landet har en arbetslöshet på fyraprocent så ligger visst vår egen på närmast åtta och en halv. Känns ju i varje fall dubbelt så svårt att hantera.

Att ställa till det för sig! Återigen en moderat. Gävle som hemort. Ifrågasätter intelligensen hos Gretas Gamla. Att de ska ha en låg utbildningsbakgrund som medför att de inte förstår! Mycket kort person som sätter sig på alldeles för höga hästar.

Blev att följa första matchen i hockeyfinalen. Kunde inte förutsätta att Växjö skulle få in avgörande målet så långt in i femte perioden. Inte efter det stora övertag som Skellefteå hade. I fjärde perioden närmast mot ett enda mål. Men pucken är uppenbart rund. Så kan det vara i idrottens underbara värld!

Hann emellan. Sandvikens IF nere i Motala. Kunde vända mål underläget och få till en klar seger. Men det tog tid! Det är poängen som räknas. Sveriges svar på Arsenal. Going for gold. Och därmed också en plats i näst högsta ligan.

Jakt på att gå vidare. Inte alltid ett-två-tre-ta ihop. Finns ju andra varianter. Men ikväll tog jag själv del i Let´s Dance. Blir att träna vidare och kanske, kanske – en dag ringer TV4.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar