torsdag 20 april 2023

Glass väder

 

Fantastisk dag. Solen lyste och värmen strömmar in i kroppen. Men förmiddagen – helt och hållet stationerad framför datorn. Men åtminstone en grej som nu är avklarad. Gott så. Men lite andra samtal in och ut kom också emellan. Och som alla andra dagar här under vårtiden. Arbetet utanför fortskrider. För att få upp den här delen av skolan. Vad som egentligen händer där över förklaras på ett något annat och konstruerat sätt. Finns väl inga andra möjligheter. Det skulle skapa alltför stor uppmärksamhet.

Klart jag inte missade inställelsetiden. Få vara barnvakt åt Lou medan Ilse hade sitt utvecklingssamtal på förskolan. När Lou väl vaknade var det enkelt få henne taggad att följa med ut. Men först solskyddsfaktor 50. Försöker vara på den säkra sidan.

Fem bokstäver. Och de fångades snabbt upp. I värmen var det inte speciellt svårt locka med glass. Blev inte ICA utan deras steg drog ned mot Strandbaden. Framgång för oss at det just då var öppet i receptionen. Så fyra glass och ut och njuta i värmen blev en njutningsfylld stund tillsammans.

När vi kom upp mot Sörbyvägen 12 så kände jag; Var är plånboken. Blev snabba ryck ned igen. Blev den kvar på disken? Vem har sett den? Vem har snott den? Och så där vi hade suttit utomhus – mot väggen – under möblerna. Där låg skinnlädret. Och väntade på mig! Kunde stryka bort oron ur kroppen. Behövde inte spärra kort och andra värdeföremål.

Mycket som skulle ha gjorts under eftermiddagen. Men istället blev det uppvaktning hemmavid av ett byggföretag. Först inriktade på fönster. Därefter växlade över till solceller. Faktiskt lärorikt också. Hur man ska läsa en offert. Ställa kritiska frågor. Men också synpunkter på de skador som knäckning av tjäle bidragit till och med. Allvarligt, insiktsfullt – och så himla onödigt. Bekräftades också återigen. Nu av ytterligare ett annat företag!

I all denna värme. Läser prognoserna från SMHI. Söndag kraftig förändring. Snö parat med regn. Vintern rasat ut bland våra…. Måste vara väldigt kortsiktigt. Kan ju inte rulla fram vinterdäcken igen. Men vinterjackan är redo.

Hur är det möjligt? HHC säljs som smågodis i butikerna. Eller uttytt; hexahydrocannabinol. En cannabisvariant. Fångar upp många ungdomar som kan grundlägga ett narkotika beroende. Sverige är fantastiskt.

Som uppdukat för motsättning. Mycket starkare än en vanlig krackelering. Positionering i EU i förhållandet till migrationspolitiken. Och plötsligt står M och SD på helt olika sidor. Plåstret Tidö avtalet kommer aldrig hålla i den här situationen. Två ondskefulla sidor kan knappast förändras till att bli goda.

Gammal man gör så gott han kan. Fantastiskt – och – överraskande. Comeback förväntas snart från den här självgode Zlatan. Kanske inte spela men väl sitta på Milan bänken.

Ikväll gick väl sista tåget. Ett nytt slutspel. Med Hudiksvall Hockey länge nog i förarsätet. Men snubblar ikväll återigen. I praktiken försvann nu alla möjligheter till avancemang.

Vilken smällkaramell. Hockey VM i Schweiz för U -18. Och så dagens match. Sverige vs Canada. Slutresultatet 8 – 0.  

Kvällsarrangemanget på Göransson Arena. Gästriklands Idrottsgala. Säkert intressant och med mycken glädje. Hoppas de deltagande haft en bra afton.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar