lördag 1 april 2023

Annan tid för ändamålet

 

Mörkare glasögon, ingen mössa på. Rätt utrustning och nu måste det anpassas till den härliga lördag som redan var på plats när tabata gruppen morgonsamlades. På plats med sitt strålande solleende. Längre övningar idag. 45 sekunders passen något ovanliga. Och tiden var kanske likartad. Men i minuter, 45 stycken.

Hem för den stora delen av frukosten. Gick inte slå sig till ro. Promenad som vankades. Först över Sockenstugan. Vilket ös! Fullt upp med kläder och leksaker. Satts dit som bakgrund begagnat. Borde varit en form av eldorado för främst barnfamiljer. Kön ringlade sig långt med de som tagit tillvara på erbjudandena och sedan köade för att få betala sig ut.

Men skönare. Ta sig ut och prova ben och lungor. Inte så högt tempo men skön syresättning. Speciellt svenskt, knappast någon egen dragning söderut och ligga som en plattfisk intill någon sydeuropeisk pool.

Men inte lika trevligt för alla. Stigande kostnader som alla inte klarar av. Kommer också de allt högre talen med arbetslöshet. Slår först och hårt inom gruppen ungdomsarbetslöshet. Möts av den förutseende regeringen? Men högre procentsats på kostnaden för att anställa unga! Märklig församling som tävlar i att tänka fel!

Dagens artikel. Var vill barnfamiljer bo? Mycket gärna i närheten av en skola. Trygg miljö premieras. Inte så långt till centrum. Och fungerande kollektivtrafik. Analyserna inte alls så överraskande.

Ett samhälle har också alltid en baksida. Vissa saker som syns. Andra blott ibland. Ett kvitto på uselheten. Mäns våld mot kvinnor. I natt återigen – denna gång i Storvik. Slå sönder så besinningslöst. Det positiva att 55 åringen redan är inlåst. Berörd från dödsmisshandeln i Forsa Hälsingland. Mildare dom för mannen som slog sönder på helt och hållet sin egen kvinna. Och lät henne dö. Nu mildras straffet då det inte går fastställa om hon avled p g a misshandeln!

1 april. Då fylls berättelserna på – men också uttrycket; april, april din sura sill. Kan väl vara aktuellt här.

-          Mjällby med problem sedan kommit in som sponsor – Måste byta namn sedan Head and Shoulders kommit dit som sponsorer!

-          Öland, långa rader av A traktorer. Ger inte minst det polisiära problem vid utryckningar. Nu uppskattas de som låter trafiken utvecklas lugnt och stilla. Varje minut du ligger bakom en a-traktör utan att köra runt – belånas med en egen A-traktor.

-          Arbetarbladet som hänger ut Lars Beckman som en nu avslöjad vänsterpartist. Men så är det ju parodidagen – att luras.

Finns ju andra som lagt in månaden som sin firarmånad. Rapporter kommer in att någon/några redan börjat festa. Hur ska det då bli i morgon? Vit efterföljande vecka rekommenderas. Alla fyller inte 1:a april, fylls ju på när den 2:a vankas.

Checkhäfte av modell monumentalt. Samma storlek som förde dit Erik Pettersson? Nu rullar Edsbyns store och redan utvecklade talang över till Bollnäs GIF! Skarps money inblandat. Borde nu bli ett lag att utmana från Uppsalas Studenternas nästa mars månad. Studiecirkel för Brynäs Hockey hur man får fram tjocka sedelbuntar.

En lördag när semifinalspelet rullar igång i hockeyn. Fortfarande så svårt förstå/inse hur kaputt säsongen egentligen slutade. Rullade också igång allsvenskan. Mäktig intro i Malmö.

Kvala in. Står också för Emils travlopp uppe i Rättvik idag. Kvalade in hästen. Även i detta skickas iväg ett stort grattis. Positivt smackande så går hästen än fortare. Vad månde bliva.  

Let´s Dance. Blev väl ingen danstävling. Men trodde en gång – att – kanske. Efter väg 83 i Hälsingland. Klassisk danstävling. Men bidde en tummetott. Troligen var jag alldeles för naiv kring detta. Eller blott lurad. Men i varje fall skulle det inte ha behövts några trikåer.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar