tisdag 25 april 2023

April!

 

Något annorlunda. Natten 24-25 april anno 2023. Och om jag hade tittat ut; snö. Fast det är ju så pass varmt att det inte var så många spår av det hela tisdag morgon. Missade snövädret helt och hållet. Var fast i drömmarnas värld. Men beskedet från Hälsingland annorlunda. Där är nejderna vita. Ibland kort avstånd dit, ibland desto längre. I tankar och i verklighetsuppfattning.

Från det ena till det andra. Lite söndrig förmiddag. In och ut med det ena efter det andra. Enklare när det är något i ental ta fatt i. Fast lite avhandlat. Så kommit lite framåt i varje fall. Dessutom signerat några handlingar som bara de är ett måste.

Följer vad som händer internationellt. Migrationsverket konstaterar att våra ukrainska vänner som kommit hit inom massflyktingdirektivet nu ska få det förlängt. Till inalles tre långa år. Mycket tro i det verket. Just nu att ¼ del återvänder. Finns också baksida på det här direktivet som saknar de fyra sistasiffrorna, som inte ger möjlighet till Bank ID. Alla människors lika värde. Borde flera partier ha i sin portalparagraf.

Dokumentation. Sprickor som kommit så himla onödigt. Svårt blott lämna därhän. Tacksam mot de som engagerar sig och bidrar till en form av lösning. Hur den nu kommer se ut är en annan sak. Klart det finns händelser som väl alla kan ångra. Men ställa till det så här är inte bara onödigt. Gjort på annat sätt, vedertaget sätt, hade tagit två dagar. Men kostnad och förödelsen helt kunnat undvikas. Märkligt att det till och med följer med in i drömmarnas värld. Undrar dock hur ansvarsfrågan kunnat hanterats om jag inte varit på plats den där aktuella dagen.

Som en följetong. De som utsatts för droger genom Kristall. Känns skönt kunnat lotsa sina egna helt igenom uppväxten utan den här skiten. Samtidigt var det nog mycket lättare då – än nu.        

Skit. Också det att tillhandahålla skjutbana mitt i Stockholm där vem som helst kan få träna. Och där uppföljningen visar blivit en träningsanläggning för de som tar åt sig uppdrag att döda andra!

Aktier som rusar i höjden. Ett av de där företag som tillhandahåller utbildningar. Grundskole -förskoleverksamhet. Tjänar pengar i massor. Friskola som verkligen fyller på i plånböckerna. Vilket är direkt omöjligt i andra länder.

Söka och finna. Söker ordförande till ett årsmöte. Lägger ut och får direkt återkoppling. Dessutom positivt sådant. Snabbhet och positiv återkoppling. Sådant som man väldigt mycket uppskattar. Långbänk är något helt annorlunda. Ger ingen vila utan mest frustration.

Självklart. Men många måste nog få hjärtklappning. Dagens insändare ”Tro inte på löftet om snabb kärnkraft”. Några forskare och kände moderaten Anders Wijkman förklarar så t o m oraklet bör förstå. Självklart att lösningarna ligger inom vind, sol, smart energilagringsteknik och flexibilitet.  

Muraf elva år. Sålt majblommor för 1,6 miljoner. Fantastiskt. Och vilka pengar till organisationer som Majblomman stödjer. Positiv feed back från så många. Men då det mörka – förtalet från SD:are. Vilka negativa samhällsröster. Hur kan det vara möjligt att hat mot en elvaåring tolereras.

Dagens Samhälle. Nominerar i tre olika kategorier utifrån 144 mätvärden Årets kommun. Vinnarna från tre olika identifierade områden utses i Almedalen. Nominerade Kungshamn-Härryda-Mölndal. Umeå-Jönköping-Karlstad. Varberg-Lidköping-Skövde. Plus att det kommer direkt fram en kommun som ”Årets stjärnskott”. Kommuner med bra ekonomi, god skattekraft, bra skolresultat, positiv arbetsmarknad etcetera.

Gått som tåget. I annan mätning. Sandvikens kommun högt upp på listan från Svenskt Näringsliv. Mycket som spelar in. Snabba återkopplingar, trevligt bemötande, aktivt uppsökande, resultat.  

Blev ny upplevelse. Årsmötet på idrottsområde Gävle. Mötet genomfördes i mediarummet och naturligtvis fick vi föredrag från Gefle fotboll och deras tränare. Gästriklands Idrottshistoriska Förening. Många starka personligheter. Och starkast; Jan-Åke – förstås. Klart jag hänger på när en resa riktas mot allsvensk fotboll i Uppsala.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar