söndag 23 april 2023

Förändring

 

Vilken förändring. Närmast dramatisk. Men körde ändå i kortbyxor. Fast förstärkte upptill. Kompletterade gårdagens t-tröja med en träningsoverall tröja. Kändes högst märkligt. Gårdagens jättefina morgon nu utbytt mot något helt annat. Grått, kallt, ogästvänligt. Men klart det finns värme inombords – i gruppen. Vi har ju faktiskt hållit på sju år och det har definitivt svetsat oss samman. Så de andras närmast uppklädnad i vinterträningsutstyrsel kanske smittade av sig på mig också. För den där kylan som motsvarade gradantalen trängde aldrig in i min kropp. Kul start på en söndag morgon.

Blev en fin fortsättning också. En hel del med flickorna tackar jag aldrig nej till. Lunchen följdes upp med att Lou ville stanna och sova sin dags sömn här hemma. Liksom att Ilse ville  fortsätta sitt lekande på samma adress. Kändes på något sätt hedrande.

Lite annat göra i riksdagen. Extra möte och ut kom man i enighet att sätta in svenska soldater i Sudan. Evakuera svenska medborgare kommer bli uppdraget. Men oerhört farligt. Ett mission som väl måste göras men klarar mig själv också av anledningen att bland annat åldern lägger hinder i vägen.

Borde aldrig bli överraskad. Men när det ständigt kablas ut det som är omöjligt så känns det ändå konstigt. Utsatta flickor i et vårdhem som utsätts för sexuella övergrepp av vårdare. Lämpligheten för anställningen borde ha kontrollerats. Om det nu hade gått vill säga.

Eller det makabra i skogen utanför Enköping. En flicka, tre pojkar. Åldrarna; 2 15 åringar och 2 16 åringar som plockar ut en taxichaufför och hänger honom! Vad månde bliva av de fyra. Fängelse så de kommer ut som härdade brottslingar?

Avslöjas säkert framledes. Mycket välkänd fotbollsspelare med landslagsmeriter. Nu åtalad för två fall av grov misshandel på hotell i Stockholm. Känt namn, känt ansikte som föröder sitt liv med vansinne.

I rådande väder. Säkert väl vart tema med ull i körframträdandet i Hälsingland. Hoppas givetvis det finns möjlighet få dels höra inspelat framträdande liksom hur de i kören upplevt de två dagarna. Och ull lär ju vara gångbart material i kyla.

Fotbollen är faktiskt igång. Men känslan av blå/gult och framgång har ju hittills blivit en nitlott. Årsunda IFs tredje förlust idag. Hade hoppats och trott på något helt annat. Men resultat kan man aldrig ifrågasätta.

Likartad öppning. IFK Göteborg. De är ju också poänglösa men också helt utan mål! Kan vara tufft vara så distanserad i sin egen stad. Häcken växer högt där ovanför.  

Spänning av stora mått. Djurgården vs MoDo i jakten på den där lediga SHL platsen. Mycket, mycket gick MoDos väg och en 4-1 ledning efter två perioder skulle väl ses som kassaskåpssäker. Och visst vann man med efter rejäl fight. Segersiffrorna trots bortaplan skrevs till 7 mål mot 6. Örnsköldsvik på onsdag och hemmalaget kan slå in sista spiken.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar