söndag 30 april 2023

Dalom silver

 What goes up must come down. Men kanske ingen säkerhet i detta? Villapriserna ned i 289 kommuner. Mest ned i Ulricehamn, föll 27 procent under ett år. Enda kommunen med uppåt siffor och det till sju procent, Östersund. Lite andra redovisningar än de ständigt fallande bostadsrätterna. M a o har villasidan också drabbats. Inte rätt tid för de som nu är i färd med att sälja. Fast med stigande kostnader så tvingats ju en del avyttra i alla fall. Så bra att höginkomsttagarna fått sänkt skatt så de inte drabbas. Regering heter det.

Den här gången klarade sig utomstående. Skottdrabbningen i Västerås. Två gärningsmän som sköt mot varandra. Och där måltavlorna också prickades. Två akuta fall för Region Västmanland att ta hand om.

Blåsig morgon. Solen uppe så givetvis var det kortbyxor som gällde. Men gruppen i övrigt mötte upp med lite av vinterklädsel. Perfekta morgnar som får upp även min lata lekamen från sänghalmen. Idag inget deltagarrekord. Men i varje fall sju intresserade. Rutin i övrigt, först liten frukost och efter träningen en mycket, mycket större variant. Kombinerar med kaffe och godsak så känns magen tillfredsställd.

Inte mycket jag klarar av bistå med. Men i varje fall potatisskalning. Där finns såväl början som slit på ett eget projekt. Bäst vara klar i tid. Flickorna har ju sina tider passa. Och de tiderna är en bra bit före min invanda lunchtid. Och nu har ju trion kompletteras med lill killen. Men det lär ta tid innan han kan vara med fullt ut, d v s springa omkring. Men redan nyfiken på allt som händer runtomkring.

Planering måste till inför de som ansvarar för majkasar. Visst har det varit en del blött men det kan ju gå illa med elden i alla fall. Blåsten gör inte det hela enklare. Ansvar är mycket mer än sex bokstäver. Innehåll att verkligen reflektera över.

Introducerades i ”Hitta ut”. Inte så många kontroller som besöktes. Men en start i alla fall. Fyra stycken blev premiärpromenadens skörd. Imponeras av att orienterarna orkar producera det här motionsnöjet – år efter år. Blott en början men mycket tid kommer nog läggas på det hela.

Liten flukt var allt som blev frukten från Årsunda idrottsplats. Dubbelmatcher. Reservlagets seriepremiär men också 15/16 åringarnas sista vänskapsmatch innan de rullar på med seriematcher – och naturligtvis också sommarens Gothia Cup. Vilket lag man fått ihop! Det lär bli åka av nere i Göteborg!

Demokrati, folkstyre. Det som vårt samhälle torde byggas av. Men enkäterna visar något helt annat. Blott sju procent av befolkningen har tilltro till politiker! Bristerna i kvadrat; brist på samtal och dialog. Exemplet Töreboda är så tydligt. Planering i kommunens Översiktsplan, annonser i tidningar och på nätet. Men precis som huvudorganisationen SKR så tydligt utrycker – brist på att söka upp individerna som berörs och hålla samtalen så. Varför är det så svårt att ta in?  

Över landet tändes det på. Tradition sådan här den sista april. En del bränder har uppenbart gått fel. Eld som spridet sig utan kontroll. Handlar om att ta ansvar. Närstädes gick det i varje fall bra. Så viktigt.

Hockey Night. Avgörande om sista SHL platsen, MoDo vs Djurgården. Sista matchen och därmed finalmatchen i Hockey VM U-18 Sverige vs USA. I Örnsköldsvik tog hemmalaget steget upp efter klara 4-0. VM finalen var Sveriges ända till slutet. Slutet som tvingade fram overtime. Även då med svensk möjlighet bärga guldet. Men till slut blev guldet blott ett silver. Kändes onödigt.

Allra störst. Rättvikstravet. Styrning av Emil Olsson av Edinburghs Älsa till en andra plats. Värt att fira!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar