måndag 24 april 2023

Och så var det vädret

 

Grått är grått. Medan sol är leende och värme. Grå morgon, grå dag. Men ändå en dag fylld av mycken innehåll. Samtal att beakta, fundera vidare på – t o m processa vidare. Precis som det ska vara inom området utbildning. Oavsett när och för vilka.

Morgon helt utan snö – givetvis. Det är ju trots allt den 24 april. Kanske en annan tideräkning längre norrut? Redan i Hälsingland där det verkar finnas snö i någon form. Här hemma förutspås nederbörd, men inte förrän i morgon. Och då i regnets form.

Orientera utan att vara överens var vi är när starten går? Knappast möjligt. Men i de olika samhällsfrågorna så är onekligen kartbilden mycket olika. Bengt Westerberg försöker påvisa verkligheten för en politisk redaktör i Expressen. Totalt omöjligt visar det sig inte överraskande. När journalistik handlar om att primärt syfta till skapandet av motsättningar! För pratade vi om att verkligen klara av att ifrågasätta det skrivna ordet. Tyvärr för många också den enda sanningssägande parten i samhället! Inte undra på att motsättningar blir det vanligaste förekommande. Möjligen finns det också som kryddor på moset än värre sannings sägare, det skrivna på ex vis Facebook. Där den ena tokigheten avlöser den andra.

Tufft växa upp och bli slagen. Idag en trettioårig kvinna som strider för upprättelse. Hennes ärende dokumenterat men där hjälp och stöd lyst med sin frånvaro. Och där uppväxten är en helt svart fläck i minnet. Undrar hur många som vuxit upp, växer upp i den typen av vardag? Egentligen så hemskt att inte alla har likartade förutsättningar. Våld i hemmet torde inte längre vara undantag.

Likartat tema. Känd svensk fotbollsspelare, tillika med landslagsmeriter – avstängd från sin egen förening p g a åtal vid två tillfällen för misshandel på hotell i Stockholm. Klart namnet kommer fram pronto på sociala media. Ärt det sant så är jag definitivt inte emot att namnet läggs ut.

Sociala myndigheterna, tydligen i Gästrikland, observerar, anmäler en familj boende här som kommer från Lettland. Fylleri, våld mot sina barn. Varningar, åtgärder planeras. Omhändertagande av barnen beslutas. Men kunde inte verkställas då familjen flydde till Ryssland. Och nu framträder de i rysk TV. En annan historia! De måste fly då det inte är tillåtet i Sverige att prata ryska. I så fall omhändertas barnen och överlämnas till homosexuella familjer! Vidare att de inte kunde återvända till Lettland som är medlemmar i EU och där kan samma åtgärder genomföras. Kan ryska folket verkligen tro på dylika TV inslag? Hjärntvättade?

Radio Gävleborg. Om sanningen ska fram!? Nu djupdykning i narkotikamedlet Kristall. Som uppenbart är mycket nyttjat i yngre åldrar. Och verkar det som – speciellt utbrett i Hälsingland. Ger psykiska skador, ger hjärnskador. I alla fall någonting som var bättre förr!

Gårdsförsäljning av alkoholprodukter. Tydligen inte så enkelt hantera. Liberalernas besked är att det måste utredas vidare. Alltså inte nu genomföras.

Räntehöjning kan komma på onsdag reda. Dubblering? Påstår hämma inflationen. Men kan också hämma tillväxten. I allt detta med sämre ekonomi så satsas som aldrig någonsin förut – på krigsmaterial. Upprustning. I täten på upprustningsivern ligger Europa.

Närmar sig majkasarnas eldorado. Och just elden – ingenting leka med. De som tänder på tar också ansvaret, riskerna. Och elda på någon annans mark är bara det ett brott.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar