onsdag 12 april 2023

Skogspromenad

 

Mitt i veckan. Skön dag med lite annorlunda inslag. Visst började jag – som vanligt – vid datorn. Fanns ju dokument som formligen ligger på. Bör hanteras. Lite blev i varje fall gjort.

Mera blev aktuellt efter samtalet från Patrick. Ansåg att jag borde ta kontakt med mitt eget försäkringsbolag. Hade ju inte tänkt tanken. Ansåg att med seriös motpart så hanteras frågor kring detta ärende seriöst och snabbt i alla fall. Men för säkerhets skull. Men bortkopplad blev ordet för hela förmiddagen. Men, men istället oerhört gott bemötande sena eftermiddagen.

Annorlunda eftermiddag. Guidades runt i hela skogsinnehavet. Fick en god inblick i vad som borde göras. Allt ifrån röjning, gallring till avverkning. Till markberedning och plant sättning. Även när man är mycket liten minoritetsägare finns ju ett ansvar – i varje fall. Kanske, kanske går det bidra lite själv, men i mycket begränsad uppfattning.

Blir samla intrycken. Få pusselbitarna att passa mot varandra. Men klart är givetvis att saker och ting måste hanteras. Och upplever att det var tydligt i vilken ordning momenten kommer in.

Skönt få den här skogliga vandringen. Vissa delar är som balsam för själen. Närmast som en vandring i en formidabel park. Fast även i de partierna finns det saker och ting att göra insatser inom.  

Lite jagad under dagen. Tacksamt med pådrivande sekreterare.  Klart bättre att behöva bromsa lite än att ha kompanjon som inte alls trycker på. Saker och ting brukar ju inte gå av sig självt.

Stora politiker, stora insatser. Allt för att slå vakt om vår planet. Nu är gänget överens om att dra ned eller ta bort skatten på plastkassar. Stora män – stora beslut. När skatten slogs fast minskade bruket med plastkassar i ett omfång av 83 procent. Men klimatförnekarna bryr sig naturligtvis inte alls om konsekvenser.

Konsekvenser? Blir det sådana. Nu filmer från ryska s k soldater som halshuggit sina ukrainska fångar. Att vissa blir formidabla svin i pressade situationer. Dylika skändningar kan ju inte vara normalt i en rysk kultur?

Tillfälligt ordförande i Förenta Nationernas säkerhetsråd. Ryske Lavrov. Nu nekad visum in i USA trots säkerhetsrådets möte i New York. Dessutom är Lavrov säkerhetsrådets ordförande!

Fastslaget. Furuviks avlivning av sina schimpanser gick inte rätt till. Men det här stället verkar ju inte alls bry sig. Seglar vidare i motvind.

Lugnt rinner Donau. Lugnt för Ebba von der Busch. Drottningens drottning – för vissa. Nu är elstödet till hushållen kraftigt försent. Föga överraskande; Ebba!’

Klart ikväll. Det blir Djurgår´n som får mäta sina krafter mot MoDo AIK för att nå den ledigt platsen till SHL kommande säsong. Avgörande lägen på Hovet. Tryck från läktarna. Så god hjälp till framgången från de svart/vit randiga. På söndag vankas finalspelet skjuta fart. Plats för första holmgången – Örnsköldsvik. Et lag för SHL, ett lag för Brynäs möta kommande säsong. Tippar; Djurgården uppåt i seriesystemet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar