lördag 8 april 2023

Tallar som falla

 

Närmast en form av farväl. Vilka minnen tronar inte i deras kronor. Sett så många barn växa upp. Gjort allt för att ge skydd och trygghet. Stabilitet i en värld som på olika sätt rämnar. Gröna och stolta. Påminner om den styrka som vi alla behöver. Samlar upp den ohälsosamma koldioxiden. Förenar dåtid med nutid och förhoppningar som vilar på framtid. Ända tills nu. Utbyggnaden av Kyrkskolan görs framåt och inte bakåt. Därmed ska de fällas. Tydligen redan under påskens dagar.  

Tre magnifika tallar på skolgården som get skydd mot regn och rusk kapas och rötterna grävs upp. Som livet i övrigt. Kraftfulla personer som beträder jordens yta. Men som så småningom inte finns där längre. Smärtsamt men en form av livets resa.

Fick inleda lördagens första del med en knapp timmes träning. Idag tabata gruppen omfattande nio personer. Två fler än antal år som träningen pågått. Startade visst 2015. Alla bidrar på olika sätt. I fallande skara. Mest Helena och Mari. Idag den förre med även små kul inslag från IKEA. Påminner om att det där att bjuda på sig själv, skapa värme och gemenskap är bland det största att ge. 

Kommer bli mycket firande. Klart det är lite extra när flickorna är med. Samtidigt har de också fått varit med och tillaga maten. På sitt sätt och med stolthet. Trevlig påsklunch med glädje och mening. Värmen därefter ute på terrassen gjorde det som lämplig plats för en god efterrätt. Nu blir det Ilses femårsfest kommande veckoslut. Och veckoslutet därefter när hon har festen för sina egna kompisar.

Blev därmed ingen resa till Falun. Var ju premiär i division tre denna säsong. För nya, unga Årsunda IF. Följde matchen till och ifrån på nätsändningen som våra tidningar bjöd upp på. Kändes ganska bra i spelet på planen. Men vilka bjudningar! Och då blev det ett resultat därefter. Förlustsiffror ända upp till 0-4.   

Följde samtidigt slutspelet i SHL. Växjö som vände till seger vs Frölunda. Men det är ju matcher kvar att spela. Men kanske, kanske utan lagkaptenen i Göteborgslaget, Joel Lundkvist. Matchstraff för checking to the head. Därmed kan semifinalspelet vara färdigspelat för Lundkvist. Som också annonserat att det här är hans allra sista säsong. Så tragiskt avslut på en lång hockeykarriär.

Joel har säkert skrapat ihop antal pengar som han placerat. Men knappast på något sätt i jämförelse med Torbjörn Törnqvist. Gömmer sig bakom radarn. Fortsätter fullt ut med affärer kring olja och med Ryssland. Gömmer sig bakom olika företag han lagt in i flertalet korrupta smånationer. Så blir man också god för 42 miljarder. Luktar inte bara olja, luktar väldigt illa.

Varit en varm och härlig lördag. Men ack så vi bedrar oss. Redan kommande vecka kan det över vårt område istället handla om blötsnö. Men givetvis har jag hämtat fram sommarhjulen. Har gett mig den på att tvätta dem den här gången. Innan det blir dags skruva bort vintersulorna och ersätta dem med den här andra varianten.

Hockey från over there. Dam VM med Sveriges match mot Ungern. Inte det allra starkaste motståndet. Men stabil Sverige back utkörd i rullstol. Efter en mycket, mycket ful slewfoot. Utan domaråtgärd!

Artificiell Intelligens. Mycket omskriven. Men nu också från forskarhåll kopplat till stor varning. Kan utvecklas till mänsklighetens undergång. Gäller ta kontroll över tekniken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar