tisdag 18 april 2023

Johan!!!

 

Egentligen enormt överraskad. Hade ju hoppats – men sannolikheten? Måste ju ha jagats såväl i Sverige som exempelvis i Schweiz. Hårdvaluta oavsett var. Finns ju ledare – och så finns det ledare. De som sätter en form av standard. Avgörande också för attraktionskraften. Dit man vill just därför att den personen finns i just de färgerna. Dessutom i en mycket attraktiv ålder. Det som handlar om trettioåringar som bör kunna ha sex-sju år på toppen.

Och så kom det utkablat. Johan Larsson har skrivit på för Brynäs Hockey. Fortsätter alltså i Brooklyn Tigers trots uttåget från finrummet. Klart det finns pengar i omlopp, men säkert inte de penningbuntar som finns på andra ställen. Finns ju hjärta hos den mannen. Och en hel del sjutusan jäklar. Nu ska han vara den självklare ledaren i Återtåget. Inget lag ännu men en god start på lagbygget. Hoppet finns ju definitivt inom nuvarande trupp i namnen Anders & Greg. Och klart att det glänser av Silver over there. Även om det stavas Silfverberg. Vore en enorm kanon. Tuff serie, tuff slutspel. Finns inga platser för utfyllnadsspelare. Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk.

För egen del kostar jag på mig en jubeldag. Gäller ju fira när tillfälle ges. Fast egentligen firar jag varje enskild dag, på något sätt. Men erkänner – vissa mera än andra. Nu borde jag blott gå vidare och teckna det där medlemskapet.

Hockey. Fighten fortsätter mellan MoDo och Djurgår´n vilket lag som får lyftas upp i finrummet. Ikväll avgjorde Djurgården i förlängning. Två matcher, två förlängningar. Två olika segrare. Bataljerna fortsätter nu nere i Stockholm. Om jag bara visste. Vilket önske lag Brynäs har för möten kommande år. Det lag som ska ha stryk i kommande HA serie.

Lite tyngre ikväll nere i Kalmar men i alla fall en bonuspoäng till Hudiksvall Hockey. Två matcher kvar. Skulle man få med segern borta mot Väsby i kommande match – då tror jag det blir en re expeditions sak vid hemmamatchen. För laget in i Hockeyallsvenskan. Sedan är det en helt annan sak hur man skulle kunna hålla sig kvar däruppe. Men glädjen behöver ju inte vara för evigt.       

Bluff. Putins besök i Ukraina. Försade sig själv. Inte hade denne diktator vågat sig dithän. Fejkad film med avslöjande kommentar.

Skjuts på andra håll också. I Sverige 2022 391 skjutningar. Per capita var Eskilstuna helt enkelt överrepresenterade. Vilket också fortsätter i år. Eskilstuna – där det händer. 109.000 invånare men väldigt otrygga. Kanske där nya regeringen vill bygga ut Kriminalvården. Bygga, låsa in. Behövs knappast bevis, blott låsa in. Förvara. Enkelt för dagens nationella ledning. Låsa in och sedan kommer den instängde ut som en levande bomb.

Extra stöd. EU medel. Till företag som drabbats av den gröna omställningen! Vad månde bli i stöd till det företag som satsar grönt? De torde också få stora kostnader, i alla fall initialt. Vilka stöd kan de påräkna.

Mörk är isen. Den som ligger kvar. Skulle aldrig våga mig ut på densamma. Till veckoslutet, badning? Förhoppning tillställs den/de som kan påverka. I vart fall ingen skridskoåkning.

Lite gjorde jag i trädgården i varje fall. Men har också en hel del kvar. Högar finns det att hantera. Möjligen, möjligen kommande fredag. Borde är blott första ordet. Borde är också vad jag skulle göra i Hyttmarken.

Liksom jag behöver mer energi gäller det också hela landet. Vattenfall signalerar för utbyggnad av norrländska älvar. Kommer säkert bli protester till detta också. Så framförhållningstiden finns utsatt till 2031. All förändring i ett samhälle märks givetvis. Och ska givetvis vägas mot andra alternativ, där alternativen finns.

Vinkar iväg Lina idag. På resan som vi planerat under tee års tid. När den väl blev av blev det utan mig. Men det är en annan sak. Viktigt att man tar med sig hem erfarenhet och kan producera tydliga initiativ till praktisk landsbygdsutveckling.

Kvällen ikväll. Styrelsemötet med Vägföreningen. Många frågor, många händelser, många aktualiteter som berördes. Tydlighet i styrelsearbetet. Fördelat i ansvarsområden. Så avgörande för framgång.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar