måndag 17 april 2023

Ärende på rull

 

Vårbudgeten. Men ingen ljusning för de som redan har det ekonomiskt tungt. Skattelättnaderna för de som redan har alldeles för mycket består. Det gäller ju förse sig, som ett uttalat mål hos regeringen i fråga. Behövs ingen Einstein för at räkna ut at det måste bli neddragningar hos kommuner och regioner. Kommunernas stora utgifter ligger ju inom utbildning och omsorg. Där det slår hårdast mot den enskilde. Uppräkningen – till försvaret. Ska ju lyftas ordentligt i den internationella jämförelsen. Argumenteras utifrån Nato medlemskap plus vad som sker i Ukraina. Inget argumenteras utifrån den hårda situationen i Afrika. Fast den kontinenten räknas väl knappast för just – regeringen. Och heller inget synligt kring energiförsörjningen. Den finns väl heller inte; klimatförändringen! Kommer ju bli en kort sejour i regeringsställning. Mer orolig hur mycket skada de kommer göra.

Egna regionen. Försöker driva fram neddragning av sjukvårdskostnaderna med 100 miljoner. Men trots det prognostiseras med stora minussiffror till årets slut. Klart det kommer betyda mycket – för och hos den enskilde.

Känns ordentligt i Stockholm. Så många ute i strejk. Bland de som vanligtvis kör pendeltågen. Krav få tillbaka tågvärdarna för att få lugn i tågvagnarna.  Strejken utlyst för tre dagar. Tydliggörs direkt att huvudstaden inte klarar sig utan fungerande kollektivtrafik.

Demonstration också hos gruppen personliga assistenter. Förändrar man arbetstiderna kommer det slå så himla negativt inte blot hos dem utan även för brukarna. Det som är så självklart för den enskilde är inte lika självklart hos SKR, Kommunal och i EUs förblindade toppskikte.   

Stor dag idag igen. Men mer formellt. Egentliga dagen när Ilse fyller sina fem år. Men firades ju stort i lördags. Och givetvis kommande lördag då det blir gigantiskt barnkalas. Också perfekt för mig själv. För ju hem såväl Leonie som Matheo. Ärligt hade jag dem här så mycket, mycket oftare.

Aurora. Mycket stor, mycket omfattande militär övning påbörjas i Sverige idag. Kommer hålla på långt in i maj månad. Fjorton länder inblandat med totalt 26.000 soldater. Kanske också för att visa styrka hos Kamrat Putin.

Vildsvin. Tidig signal med fråga om vårt område har möjlighet lämna in för provtagning utan kostnad. Berättades om ett svin med 56.000 bequrel. Kan det verkligen vara sant? Men det var ju här som regnet från det förbannade Tjernobyl utsläppet hamnade 1986. Kan det också ha påverkat så mycket med alla de här cancerfallen.

Idrott är krig på liv och död. Usel start för Helsingborg. Så nu fockades båda tränarna och tillika sportchefen. Spelade ingen roll att alla tre är ikoner i just Helsingborg.

Ödesmatcher i såväl ishockey som fotboll. Andra finalmatchen i SHL medan IFK Göteborg lider med sina noll poäng trots flera spelade omgångar.

Fick ihop ett mycket långt dokument. Tidssatt och allting. Berättelsen om hur, på vilket sätt det nya rummet skakade och utsattes för de här onödiga krafterna. Onödigt och totalt oproffosionellt. Men skadan är ju skedd. Och ska naturligtvis belasta de som gjorde närmast hemfridsbrott. Men så kom det per mail. Inkallad besiktningsman. Så då är ärendet till slut på rull och mitt eget dokument kan få vila. I alla fall för stunden. Känner mig trygg i hur den konstruktiva vägen ska stakas ut  .   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar