fredag 28 april 2023

Seiern med helgen

Vankas en helt speciell helg. Kallt, visst. Men det här att få har närhet till Nils-Olov, Simone, Leonie och Matheo. Inte bortskämd med. Men speciellt även om det var varje veckoslut. Undrar om lillkillen också märker den där helt fantastiska känslan som finns mellan de tre flickorna.

Hann med en förmiddagspromenad. Fast det kändes efter stranden att kylan gjorde sig starkt påmind. Istället blev det promenaden runt i själva samhället. Varmare så.

Värme kan det också komma ut av från den där gasledningen som går i Östersjön. Värmen till Tyskland om inte om varit. Om den inte sprängts av, om det inte varit krig i Ukraina. Idag avslöjade danskarna vem, vilka som sprängde ledningen. Bilder finns t o m på fartyget. Det som lämnade Kaliningrad och sedan fångades på film aktuell tid och aktuell plats. Specialutrustat för dylika insatser. SS750, ryskt specialfartyg.

Vilken fredag. För en Brynäs fan. Tickade in helt speciella namn. Närmast obegripligt hur dylika pjäser kunnat landa just här. Först Tyler Vesel. Med målkänsla och ansedd toppspelare. Amerikan som torde varit på många lags radar. Fortsatte med Greg Scott. Välkänd kultfigur som inte sviker trots trappan nedåt. Och innan klockan är slagen idag. Tyler Kelleher. Liten sniper med de aviga händerna. Minns antal av hans fräcka mål som han gärna får producera i massor kommande säsong. Kan komma mera! Klart de största fansen fortfarande hoppas på Jakob Silfverberg. Fast måste ju också in antal backar förstås. Och för syns skull vore det inte illa med några målvakter heller. Problem med transatlanter? Att de på grund av skatteskäl kanske landar sent på svensk mark.

Underteckna eller ej. Som en liten kommande delägare. Vet inte vad som är rätt eller fel. Men frågar så klart de stora ägarna vad de tycker. Alltid viktigt innan någon form av avtal undertecknas. Gäller sätta ned fötterna på rätt plats, på rätt tid.

Frågor kopplat till ovanstående. Kunde ju bli en del insatser. Till och ifrån möjligen i det stora perspektivet. Lite nytta och vissa möjligheter. Med en röjsåg plus en motorsåg. Och utan skvätta runt med vätskor. Heller inte behöva ha lukten vibrerande i näsan. Fullt klart letar jag efter batteridrift. Begränsat starkt i driftstid. Fast det går ju byta batterier. Plus att de passar i båda sågarna. Fast för motorsågen kan det behövas kraftiga skor och byxa som stoppar en eventuell motorsågskedja.

Lära sig nytt varje dag. Idag kort samtal över mobil. Några aktuella frågeställningar som skulle dryftas. Men så klipptes det hela bryskt utav och linan var död åtminstone dagen ut. Olika faller ödets lotter.  

Länge sedan. Men stor nyttjare utav. Så det blev apoteksbesök idag också. Ganska tomt på hyllorna med det jag brukar. Och hade ju så det räcker hemmavid i varje fall. Lämnar och återkommer kommande vecka. Annat intryck; jag som inte ens velat ha en Läkerol – nu så fångad av medikamenter. Klart tacksam ha Sveriges bästa allmänspecialist. Skänker också trygghet.  

Djurgården, fick ju liksom en extra chans. Vinsten uppe i Örnsköldsvik gav ju Stockholms Stolthet en väg åter in i finalspelet. Höjdarkväll som det inte gick att missa. Jämnt ikväll också. 1-0, 1-1 och sedan…..nagelbitare. Stor publikfest. Men också i Hägglunds Arena. 540 km bort med cirka 3.500 personer som följer dramat från Stockholm över jumbotronen. Tuff avslutning på 3:e perioden. När Djurgår´n drev fram en förlängning en minut kvar efter att ha tagit ut målvakten. Och i femte perioden kom Stockholms segern. Nu avgörs precis allt söndag kväll. Match sju klockan 18.00

Kvällens clou. Division tre. Årsunda fotboll vs Forssa BK, 3-0. Som det ska vara.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar