söndag 2 april 2023

Festen den gå i VH land

 

Sköt dig själv och skit i andra. Riktningen likadant österut också. Möjligen. Valdag i grannlandet Finland. Och under annat namn strömmar de framåt. I Suomi under namnet Sannfinländarna. Möjligen SF när det istället hos oss uppträder under initialerna SD. Nationalismens högborg sprider sig som en farovind.

Massor med utmaningar, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Finns mycket stora klimatutmaningar att ta fatt i. Där precis alla måste dra sitt strå till stacken. Västvärldens stora utmaning i en sned demografi som bidrar till att det saknas så många i de flesta yrkesgrupperna. Samtal, samarbete, samsyn. Finns säkert flera s ord som är värda arbeta vidare med.

Hur det sedan slutar, vilket parti som får uppdraget bilda regering. Återstår följa. Men betydelse lär det ha även in i vårt eget land. Om halvsanningar och rena osanningar får slå rot även i grannlandet.

När det är möjligt en söndag morgon så är riktningen given. Skolgården i sikte och samlingen hos tabata gruppen. Klart jag vill behålla min plats där. Trots att jag inte har möjlighet vara med varje gång. In my mind finns et utrymme som övertygar mig om att det här är viktigt för livet, för hälsan.

Stillasittande. Blivit allt mera av detta. Blivit en form av dragare att kolla på Ski Classic. Idag avgörande när avslutningsloppet skulle till. Klart i herrklassen, svenskt. Damklassen med tvekan efter gårdagens insats. Därmed stor glädje när Ida Dahl fixade till det i avslutningen. Vinnare av damklassen.

Vällde in annat. Syns på Facebook vilken fest som dukats upp i Västra Höle. Ställde in mig i grattis kön redan igår. Svårt annars synas i den jättelikt långa Grattiskön. Kanske, kanske kommer några minnesvärda foton mig till del. Den som lever får väl se.

Påsken närmar sig. Nu på plats med påskliljorna på gravarna. Annika fixade krukorna. Jag blott bidrog med blommorna. Hedrande få lägga de här minuterna däruppe.

Bandyfinalernas stora VM dag. Hej och hå, Sverige framme i final i både herr- som damtävlingen. Kanske inte världens största idrottsgren. Men några landslag i varje fall. Till och med Ukraina kom med lag efter att ha skramlat ihop ett helt lag bland flyktinggruppen. Bakgrund som hockeyspelare men nu introducerats till bandy.

En del skrivande hann jag med. Genomgången av kyrkans verksamhetsberättelse fick jag ned i textmassa och kunde vidarebefordra.  Pricka av. Möjligen hinna med något annat litet innan kvällen.    

Avancerat i graderna! Kretsstyrelseordförande. Måste vara en riktigt hög ranking. Eller om då ingen annan ville göra sig besväret värt. Första söndag kvällen i denna ranking. En del av det kommande strukturtänket hann vi i varje fall med.

Kostnad som ingen annan kommun i Sverige någonsin har utsatts för. Kan i värsta fall drabba Ockelbo. Allt p g a otillgänglig webbplats. Fåt det förelagt tidigare men uppenbart inte åtgärdat. 700.000 är en stor summa. 700.000 för en mycket liten kommun svider ordentligt.

Kulan om inte i luften så med i seriespelet. Gefle IF  till Tjongavallen – plockade med sig tre poäng från Trelleborg. Well done. Sandvikens IF till Södertälje i seriespel i den lägre divisionen. Motståndarna Nordic United hade jag aldrig någonsin hört talas om. Tre poäng med till Gästrikland efter 2-1 vinst. Vi bestämmer; poängen allra viktigast!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar