lördag 22 april 2023

Ilse och Kompisfesten

 

Fortsätter och sprider värmen. Har så gjort dag efter dag. Klart att morgonens träning fick genomföras i kortbyxor och kortärmat. Fast riktig tabata träning blev det ju inte, istället stationsträning. Lite stelt naturligtvis – och än mer med den form av bristning som sitter kvar där bak. Så än mer återhållsam är tidigare. Fast samtidigt nöjd att jag inte kastade in handduken.

Svårt förstå at redan i morgon så drar kylan in. Regn och snö. Men den vita varan ska vi väl få undvika. I Dalarna och Jämtland kan det tydligen komma upp emot 15 centimeter – som dessutom kan ligga kvar hela kommande vecka. Men jag vill ju inte ha regnet heller – och den kyla som förväntas. Har ju njutit de här dagarna.

Speciell dag med Ilses barnkalas. Inbjudna barn som nu skulle få fira femårsdagen tillsammans med henne. Fast då var de här sakerna som fanns på Lou. Jag trodde det var någon form av små myggbett. Men kanske, kanske lite grann av vattkoppor. Betydde att Lou fick vara hos oss. Vilket jag på sitt sätt var lite tacksam över. Hon sprider så mycket engagemang och glädje. Verkligen fullt ös dagen igenom. Negativa avsnittet var att Nils-Olov inte vågade komma upp med Matheo. På den här festen med Leonie som Ilse verkligen sett fram emot! Fast de kanske kommer – någon annan gång. Frågan är blott när någon annan gång inträffar. Längre fram – någon gång är väl närmast att fixera till.

Vilket härligt besök. Stefan och Eva på besök med nyinköpt MG, öppen sportbil från anno 1969. Njutningsfylld biltur i värmen.  

Sol ute. Avslöjas att Gävle kommun tänker helt sätta punkt för alla former av tankar kring Rörbergs flygplats. Istället projekteras med ett tyskt bolag för mycket stora solceller både på landningsbanorna som runt om hela platsen. Då lär väl Gästrike Räddningstjänst också ryka all världens väg. Liksom alla tankar på sjuktransporter uppe i det blå.

I värmen. Rapporteras i hela länet kring bränder. Mest gräsbränder. Då kanske väntande regn gör en viss nytta i varje fall. Inför valborgsmässoaftonen och traditionen med kase.

I solen. Har inte skyddat mig själv. Men borde. Solskyddsfaktor hög mot solens starka strålar rekommenderas. Speciellt för mig med mina vita hudpartier. Och gäller ju barnen också. Inte något leka med då så mycket elände kan följa med. Cancer är inte att leka med.

Johan Rockström. Starkt namn kritiserar öppet regeringen och alla brister som påvisas i det obefintliga arbetet mot klimatförändringarna. Så tydligt att tillfälliga regeringen helt skiter i allvaret. Så Dåligt.

Inga rapporter idag från GE Klaven. Hade hoppats få höra hur framträdandena fungerat. Lördag/söndag – två höjdpunkter. Kanske, kanske kommer någon form av rapport längre fram. När det hela lugnat till sig och all uppvaktning landat något.

Avslutning på hockeysäsongen. Förutom kommande VM från Finland/Lettland som väntar. Övertag Växjö i SHL finalen. Skellefteå har liksom inget med sig kring hemma matcherna. Istället ett slutspel med 10 raka hemmaförluster!

Laget som vill upp i Hockeyallsvenskan. Länge, länge stod hoppet till Hudiksvall. Men förlorade på mållinjen igen. Upp kom istället Nybro. För att få gästa i den här divisionen under en säsong. Innan man tvingas nedåt igen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar