fredag 7 april 2023

Påskens känslor

 

Påsk. Många positiva hälsningar. Slentrian? Kanske men skapar en positiv känsla. Borde alltså vara påsk året runt. Eller bara ympa in det hela året runt. Glada anleten, kramar med värme och mening. Just det som idag stör vissa snedseglare. Där värme mellan människor inte anses acceptabelt. Osäkerheten lyser så starkt igenom. Och darrar vidare i livets gång.

Förändring mot förr. Inte längre någon uppsjö av påsk kort som fyller postlådan. Nu gäller nätet med ord och bilder i blandad form. Enklare och åtminstone gilla tryckning, så sprids årstiden vidare.

En härlig långfredag. Solen lyser vänligt hela dagen. Fast visst fattas det en del värme i luften. Fortfarande gäller solbestrukna väggar i trä. Ger stunder av vila och tänkvärda stunder.

Igår besök av två letande flickor. Påskägg, påskgodis i sikte. Små påskgummor med den där speciella klädseln. Och inte förglömma, alla påskkärring prickarna i deras ansikten. Tänk vilken glädje småtrollen sprider. Idag kommer de igen. Till en tidigarelagd påskmiddag. Godis eller mat? Kanske mat först och sedan ösa på med godiset därefter. Mat och sedan leta.

Nu ni barn ska ni fä höra, vad ni alldeles strax ska få göra
Ut och leta noga på jakt, alla får leta i sin egen takt
Men leta bakom varje skägg, för att se om ni hittar ägg
Varje ägg har ett namn, och ska till rätt ägares famn
Leta noga så får ni nog nåt, som jag hoppas ni tycker är gott

Förmiddag. Ingen tabata fredagar. Men promenad genom Årsunda City. Lite annorlunda promenadväg. Lätt hänt att det annars mest blir en kopia på den vandring som varit förut. Syns en del domkrafter. Som signalerar skarpt. En vecka kvar – sedan fordras sommarvarianten på bilarna. Om nu vintern dragit vidare förstås, och inte planerar för mer snö och kyla.

Förmiddagshockey på tidningens sändning. Från Nyköping SM finalen för pojkar 16 år. Favorittippade Brynäs mot överraskningslaget från Täby. Imponerande spelskicklighet. Och imponerande att Brynäs bärgade guldet med så klara siffror som 7 mot 2. Kompetens och skicklighet som skjuter på underifrån. Lång väg vandra. Hoppas ljuset i mörkret är så stort att det vankas avancemang direkt efter ett år i divisionen under.

Lou & Ilse. Direkt på. När nu studsmattan skruvades upp igen. Motion och koordination. Som leks in. Perfekt för att träna sig klara av lite mera, ständigt. Utmaning för de som vågar sig upp på det fjädrande underlaget. Klart de väntar in dagarna i slutet av april när också Leonie blir med i lekarna. Men knappast att Matheo vuxit på sig så snabbt att även han kan få bli hoppar kompis!

Hoppa, träning, bus, lekar. Mycket på samma gång när de kom över för en liten påskmiddag. Glädjen lyste långt omkring dem. Vilka härliga flickor. Men idag inte utklädda som små påskkärringar. Blev mycket som hände de här timmarna. Också träning med redskap. Lämnade många intryck bakom sig när de gick hemåt.

Inte alls lika muntert konstatera utvecklingen för de som är ägare till bostadsrätter i Sandviken. Prisfall modell monumentalt. Största prisfallet i hela landet. Medan villapriserna ligger kvar enligt +-0.

I förhållande till storlek. Våld, skjutningar störst i landet. Eskilstuna. Och knappast så muntert att polisen dragit ned sina resurser även där – för att optimera i Stockholm. Allt medan gängkriminaliteten kryper ned i yngre åldrar. 10 åringar inga överraskningar längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar