onsdag 11 maj 2022

Väl vald dag

 

En sådan där väl satsad dag. Dessutom tacksam för att jag anmäldes dit. Nationella brandkonferensen som i år hölls på Gasklockorna i Gävle. Eller rättare sagt – som hålls. För det är en dag i morgon också. Dock för min egen del utflykt för annat möte i Borlänge. Oerhört kunskapsgivande dag för mig själv. Antecknade i full fart och ständigt. Inte hunnit gå igenom anteckningarna men skickar dem gärna iväg i alla fall. Mycket var det ta in. Mycket finns där att fundera kring, kanske till och med komma med förslag kring. Reflektera. Men det tror jag det kommer bli utrymme för. Minst i beredningsgruppen. Dialog och samtal är som alltid en framgångsväg. Oavsett vad det gäller. Och givetvis i fullt förtroende oss emellan.

Skickar gärna till den egna sändlistan. Som alltid. Har ofta funderat varför det inte kommer någon återkoppling. Kanske inte riktigt moget för detta – ännu. Visst mognar sakta. Men förhoppningsvis så småningom.

Intressanta möten under dagen, eller speciellt under kvällen. Kanske tur med bordsplaceringen. Eller någon form av spelsinne? Vid bordet visade sig att vi alla hade oerhört skilda uppfattningar, skilda vägar i livet. Men mångfalden som alltid, berikar kopiöst. Tror allt vi lämnade många tankar och idéer vidare till varandra att grunna på, smaka på, reflektera kring.

Ämnesområdena i de olika blocken tog verkligen upp de mest aktuella frågorna. De mest strategiska frågorna. De mest intressanta. Och ypperligt område. Gasklockorna för dylikt arrangemang.

Ingen hockey ikväll. Förutom att ett något tveksamt VM hockeylag togs ut. Forwardsplatserna smakade onekligen inte VM standard. Knappast coachen heller. Men därvidlag blir det ju en uppryckning. Dock först till nästa säsong. Bäst när det gäller har väl aldrig varit Johan Garpenlövs filosofi.

Öppnar, stänger och öppnar igen. Följer noga med om det nu kommer någon förstärkning in i Brynäs Hockeytrupp. Ingen form av utfyllnad. Sådana finns ju redan – utan spets. Klart jag har min egen lista på förstärkningar. Önskelista.

Solnas eget AIK vann med 2-0 mot pågarna från Malmö. Inget av lagen platsar bland mina favoritklubbar. Men de finns med där i serien – i alla fall. Ger mig samma lidelse som…..Oddevold!

Det är du som fört oss hit. Tita dig själv i spegeln. Finlands president vänder sig till Vladimir Putin och mer eller mindre klargör att Finland kommer ansöka om medlemskap i Nato. Officiellt sker det efter beslut på lördag i Suomi. Tar en hel dag längre innan sossarna kommer göra likadant. Idag klargjorde Boris Johnson att britterna garanterar ländernas säkerhet under ansökningstiden. A real fellow?      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar