lördag 21 maj 2022

Hela Sverige

 

Känns som det blåser positiva vindar. Här nere i Jönköping. Lite blåsigt är det allt, eller i varje fall något regnigt. Rapporterna hemifrån berättar om något helt annat. Sol förstås. Men även vi skulle nog behöva lite regnmängder.Torr terräng – stor risk för bränder.

Det var väl här ursprunget växte fram. Det som blev ett politiskt parti och kallade sig Krist Demokraterna. Då ett kristet parti – vad det är idag? Ingen aning. Men i väldigt många – och avgörande frågor – längst bortom precis allt. Knappast det som grundarna hade som ambition. Nu letande aktivt stöd i allt grumligare vatten. Rent av skarpladdat.

Inget möte med HVem vet, kanske HV. Med tilläggssiffrorna 71. Huskvarna visst men med säte Jönköping. Gott ställt arbetas det febrilt med att med öppen plånbok köpa ihop ett slagkraftigt SHL lag. Helt andra pengar än vad som finns inom en kollekt.

Lång dag här nere. Många utställare. Några som jag kommit långt in under skinnet på. Men seminarier. Och vissa punkter från stora scenen. Landsbygdsriksdag och två partiledare här nere som visat öppet intresse för frågorna som belyses. Och så andra partier med annan rangordning. Partiledarna; Annie Lööf Centerpartiet, Johan Pehrson Liberalerna.

Här handlar det om att slåss för att upplevas som landsbygdens företrädare. Finns ju idag en gällande statsbudget. Men där inget som ens anar att landsbygden ska få en mer framträdande roll. Blev lite svårt förklara bort detta för alliansen M-SD-Kd. Yrade istället om dieselpriset. Knappast helt inlästa på fakta, på konsekvenser, på verkligheten. Men det hade nog ingen annan gjort förut heller – haft en högre tanke om just den konstellationen.

Finns antal personer här nere som jag verkligen skulle vilja lägga antal timmar tillsammans med. Känna på pulsen mera. Och faktiskt kunna lyfta nivån tillsammans med. Och så har vi några lokala personer på plats. Lina, Madde, Paulina. Får stämma av med dem efter evenemanget. Och efter är knappast just ikväll när det är uppdukat för rena rama festen. Givetvis svenskt, givetvis lokalproducerat.    

Missat veckans tabata träning, missar veckoslutets tabata träning. Inte mycket göra åt detta. Ör ju planera bättre. Och missar jag den tiden så borde jag hitta alternativa rörelser.

Missade också hockey VM. Fast resultatet har jag klart för mig. Efter förlängning tog jänkarna med sig extrapoängen. Kan ju bli allt tuffare få med gruppsegern nu.

Fick med segern. Årsunda IF – hemmamatch Dala Järna. Verkar klart när slutresultatet skrevs till 5 mot 0. Kan bli en härlig fortsättning av 2022 års seriespel. Firma Emil & Emil skarprättare. Fast som alltid Laget före jaget.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar