lördag 28 maj 2022

Två flickor - en hel dag!

 

En verklig premiär att minnas. På sitt sätt också att minnas efter. En hel dag tillsammans med Ilse & Lou. Dessutom hemmavid. Lite snorigt månne, lite feber månne. Men de kändes ändå fylld av liv och fart. Bus och upptag. Frukost, lunch, mellanmål, godis kvällsmat. Och lite inblandad sömn för Lou över en timme. Utflykt till hund hos Eva Britt och Helge, hästarna som behövde klappas om i Hyttmarken.

Ilse alltid legat långt framme i utvecklingen. Men nu är det Lou som tagit enorma steg. I att vara, i att tala. Hela meningar lär ju inte komma förrän vid tre år. Och hon är blott 1,5! Dessutom, vet verkligen vad hon vill. Visar med ansikte och hela kroppen.

Medvetna. Vet att kanske, kanske får de besök i morgon. Möjligen kort – men det är ju besök som räknas. Och Leonie finns ju enbart dryga milen härifrån! Klart förhoppningen är mycket stor. Att just hon ska komma hitåt. Helst stanna, men besöket i alla fall, känns helt nödvändigt.

Ostadig dag. Flyttade ju också morgonens tabata träning till under skärmtaket. På Kyrkskolan givetvis. Den ssom det ritas infamt kring då själva stora ombyggnaden ska äga rum med start 2023. Och givetvis också med utmaningen svara upp mot beteckningen framtidens skola. Blir verkligen många frågor runt nytänk och kompetens i det bygget. Vilket också ska vara fallet. Kommer skapa intresse och många, många inspel. Många synpunkter Precis som det ska vara.

Regnet till trots. Måste komma mycket mera efter denna torra våren. Och som somrarna varit de senaste åren. Enkelt konstatera att det blir allt mer problem med vatten. Den som har egen brunn kommer alltefter få det svårt. Ser ut som väderleken bestämt hålla oss i hårt koppel. Sönderbränt, dåliga skördar, brist på spannmål. En del av det negativa som kommer i torkans fotspår.

Tuff berättelse. Från kvinnan med sina tre barn. Där barnens pappa – trots umgängesförbud – kunnat plocka dem och behållit dem i Syrien under nio hela långa år. Medicinerat hårt för att ens kunna överleva.

Vanligaste platsen i Sverige. Överlägset vanligast. Skottlossningen i Eskilstuna som står för tio procent av pang pangandet i landet. Något som ingen vill vara med om. Och helt införstådd med att pang pangandet inte ska hitta hit.

Ingen fotboll idag. I alla fall ingen fotboll där den gör skillnad. Alltså på Årsunda ip, eller som platsen borde döpas till Årsunda Kraft Arena.  Men i morgon kommer ett Sala lag på besök. Västerfärnebo som börjat starkt i trean. Till Årsunda för rakning.

Kvällen då får destineras till VM finalen i hockey. Finland vs Kanada. Med Brynäs färger hos Suomi. Aldrig förr har jag varit övertygad om att Finlands sak är vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar