söndag 15 maj 2022

Ett ja är ett ja

 

Svårt eller inte. Borde knappast ha varit. Beslutet kändes lämpligt ta redan när Ryssland invaderade Georgien. Sedan har det ju blivit ett antal andra territoriella övergrepp. Invasionen av Kreml torde vara ett av dessa. Formidabla våldtäkten av Ukraina per den 24 februari gick det inte längre bortse ifrån. Ryssarnas formidabla övergrepp fortskrider oförtrutet. Näst på tur torde de baltiska länderna riskera få dårskapens mästare över sig.

Skapat huvudbry inom Socialdemokraterna. Som till och med har kongressbeslut att inte gå in i Nato. Men till slut segrade det – sans och förnuft. Men det har varit många upprörda röster inom partiet. Kategoriske försvarsministern har fått vända sig nittio grader. Minst. Säkert roterat flera varav. Något uppskruvad. Men ikväll kom det då – självklara beslutet att söka medlemskap. I riksdagen avslöjas det väl i morgon vilka som aktivt fortsätter vara rysskramare. Och kanske hur de också resonerar. Men uppenbart går det sitta i riksdagen utan någon form av sans och förnuft.

In med ansökan och ser väl då om Nato länderna accepterar Suomi och Ruotsi som nya medlemmar. Turkiet har ju uttalat vissa tvivel. Vill uppenbarligen ha ett samtal kring den kurdiska frågan. Kallar kurdiska organisationer terrorister. För att de kämpar för ett självständigt Kurdistan. Erdogan – också ett exempel på hur en diktator ser ut. Skulle gärna se en debatt mellan Erdogan och Shiyar.

Så beroende av sömn. Men natten på hotellet i Gävle var inte på det underlag jag är van med. Inte alls van med att ligga på något som mest kan liknas med en hängmatta. Totalt nedlagd säng. Oh sent blev det ju också. Om nu det svenska bidraget kunde hänga med ända in mot målsnöret. I jakten på bästa låten i Eurovision Song tävlingen. Och bra gick det. Fjärde platsen är inte alls dåligt. Samtidigt många tittarröster avgjorde. Kanske mer på känslor än på musikalisk klass. Ukraina tog hem slutsegern! Skapat oro i Ryssland uppenbart som försökte sabba sändningen från Italien.

Sammanfattning av lördag – söndagens program i Gävle. Det var klass – rakt genom. Nu är det ”bara”  att tillämpa lärdomarna kommunvis. Är det här vad som gäller – så kör blott. Anvisade direktiv – och ingen meddelade andra åsikter. Kör.

Fixade till lite i varje fall. Nu är det krukor och lådor som är dressade och blott väntar på att ta emot växter. Vilket givetvis kommer. Men inte just nu. Blir någon dag in i juni månad. Finns anledningar till detta.

Saknades i veckoslutet. Den där närkontakten till flickorna. Nu friska och krya och under morgondagen åter på dagis. Som de har väntat till.

Inte Falun idag. Inte kollade in Slätta BKs match. På hemmaplan vs Årsunda IF. I division tre södra Norrland. Slutresultatet skrevs så småningom ned. 1-6. Tre säkra och välförtjänta blå gula poäng. Som lades in i Årsundas poäng säck. Släppt så onödigt de två föregående matcherna. Hade jag haft flaggstång så skulle flaggan hissats i topp.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar