söndag 29 maj 2022

Suomi!

 

Högtidligt var det. Omfattande och välregisserat. Tog en lång stund att organisera processionen. Vilka som skulle delta, vilka som skulle bära det och det. Vilken plats densamme skulle ha. Och dessutom så kom ju deltagarna på helt olika tidpunkter. Vissa också förberedda på det ena – eller andra. Och så blev det något annat, eller intet alls. Men definitivt inga sura miner.

Välfylld kyrka. Precis som det ska vara när nye kyrkoherden installerades. Kändes lite stolthet faktiskt, att få delta i själva processionen. Blev att sträcka ordentligt på ryggen. Och utan textläsning så blev det att ta i mera på psalmsången istället. Hade ju Per bredvid mig som läromästare. Sedan var det ju att själva sångkvaliteten var helt olika. Men väl vetandes att han sjunger i kör. Och jag inte ens i badrummet.

Många olika var det. Olika tårtor. Men väluppfostrad (!) så tog jag blott den ena varianten. Kunde ju istället sköta lite konversation. Enklast utan så mycket i munnen. Oerhört trevlig Karin. Även om hon nu ”inte tillhör” oss så känns det som ett tomrum när hon flyttar till Mariefred. Eller kanske en anledning bege sig söderut? Trevlig förmiddag helt enkelt. Inklusive väntetiden. Var ju några som skapade trevlig stämning även i väntandet, även nere i pelarsalen. Kajsa är verkligen ett exempel på att kunna bidra med lättsamma och trevliga kommentarer.

Det negativa med morgonen. Tabata träningen som jag måste lämna återbud till. Någon gång så måste träning prioriteras. Kanske vandra bort från alla de där måsten och göra högst personlig och egoistisk prioritering. Med andra ord skapa andra rutiner. Kanske släppa ambitionen att försöka hålla ihop laget före jaget. En hel del ordvrängerier till trots, så visar det sig oftast hur egoism uppträder.

Lite verkliga kommentarer som jag fick ta del av. Person som verkligen bryr sig och tänker på världen, möjligheterna. Och som uppenbart tänker mycket längre än nästgårds. Som förstår hur allt hänger samman. Och som följaktligen funderar varför det finns personer som  säger nej till det självklara med vindenergi och solenergi. Kan blott hålla med personen. Att det finns personer som gömmer sig i sin egen navel, med hörlurar och svetsglasögon. Och att det ofta är personer som utgör sig för att vara naturvänner som uppträder så, gör frågetecknen ofantligt stora.  Att det är så himla svårt förstå!

Svårt ta en förlust. Blev en dylik med uddamålssiffror på Årsunda Kraft Arena. Två bra lag. Ändå kändes det så himla onödigt. Diverse öppna målchanser, men bollen ska ju över mållinjen. Dessutom att alltid anfalla rakt på motståndarens mittback som var helt överlägsen på planen. Och antal bolltapp mitt i planen på likartat sätt. Då blir det uppenbart inga poäng heller.

Elitloppet. Inte alls min favorithäst. Men imponerad – i massor. Trots en kännbar galopp så formligen flög franska hästen förbi allt motstånd.

Tufft var den. VM finalen i hockey. Som avgjordes först i förlängning. Med reducerat manskap på ömse sidor tog kanadensarna en utvisning som visade sig ödesdiger. Finland Världsmästare. Med minst två brynässpelare i höstens Gevalia trupp. Finlands sak är vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar