onsdag 25 maj 2022

Också en kunskap

 

Varje dag. Varje stund – även kväll. Kunskapshöjande. Tusan vad man lär sig. Ikväll kom påståenden enligt; Stor över produktion av el i Gästrikland, vindkraften som dödar så många örnar – men även andra fåglar, går inte sätta träd på marken efter det att vindkraften rivits, Falun hade nyttjat sin vetorätt och sagt nej till vindkraft på Galmsjömyran, hur ska regionen orka med att ta hand om den ohälsa som skapas, Sandvikens kommun har accepterat att posten på viss landsbygd endast få delas ut varannan dag. Etcetera. En viss nivå som sattes med andra ord.  Om det var seriöst? Det var i varje fall en avsatt kväll med inbjudan som dragit till sig väldigt många. Seriös slutsats; politisk härdsmälta.

Ville förmedla fakta från regionen, från Mellansvenska Handelskammaren. Bemöttes helt ointressant. Fågeldödens storlek koppat till Naturvårdsverket – helt ointressant. Att om utkastet skulle lämnas in skull kommunen nyttjat sitt veto. Inget lämnades in, inget veto nyttjat. Så även här skrupler! Träd som går sättas, beror ju på vilka träd som avses, dessutom längre fram ganska osannolikt att det kommer handla om barrträd, Och så frågan som väl mest angår Post Nord, utdelning av post – inte ännu en kommunal fråga. Plus all annan tokhet som lyftes fram. Var en mycket spännande afton. Fast de allra flesta – sakliga och kunde förhålla sig själva. Kunde uppträda sansat och insiktsfullt. Men så det där också, de som skulle vara med för att höras. Fast egentligen, det här kom ju inte som någon överraskning.  

Egentligen likartat med de som blank säger nej till vaccinationen. De som bara vet, de som travar rädsla på varandra. Och hittar sina egna sanningar. Kanske ofta ur sanningsorganet Facebook. Blivit något med livet som var annorlunda förut.

Källforskning har fått en helt annan betydelse än förut. Finns ju liksom ingen alls. Blivit till vad det blivit. Och allt, precis allt kan uppenbart ifrågasättas eller rent av kastas iväg som ruttet avfall.

Besviken över några enskilda samtal, men positiv till deltagandet i panel debatten. Men förundrad över främst en person som vill ha in företag i kommunen, men som agerar tvärtemot. Som inte kan tänka lägre än, egentligen inte en enda millimeter. Så helt tappat det som ger möjlighet till välfärd. Liksom partiet i övrigt.

Säkert hade alla där sina vinnare respektive förlorare. Men oavgjort – det som blev slutresultatet i kväll för Sandvikens IF. Kan möjligen tappa vinnarhålet i morgon. Men också en lång sträcka innan det är dags summera hela serien. Och om alltid, bollen är rund.

Tecknade ned 17 september, klockan 15.15, plats Ängelholm. Premiärmatch i SHL. Brynäs som börjar med bortamatch. Andra matchen också på bortais. Men då är pucken släppt. Och ny spännande säsong rullar igång.

Redan i morgon eftermiddag. Sveriges Tre Kronor ställs mot Canada i avgörande kvartsfinal. Vinna eller försvinna Fira eller sörja. Missar inte ett enda (fel)skär!

Två höjdpunkter. Tillsammans med Anton, Stina och Reke. På Bessemergymnasiet för att träffa och samtala med elever. Imponerad av framåtandan. Hur man bygger upp olika former av samtal.

Och promenaden runt i samhället – med den mest seriöse av alla. Kring växter, kring hur ett samhälle borde byggas upp. Toppentimmar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar