måndag 16 maj 2022

Turkisk yoghurt, turkisk pajas

 

Att gå andras ärenden. Utspel från en diktator för att stödja en annan variant. Svenska och finska ansökningarna om att komma in som fullvärdiga medlemmar bland andra trettio länder – i Nato. Bemöts positivt överallt – utom då från turkisk sida. Erdogan anklagar Sverige som accepterat tillhåll för terrorister. Erdogan som själv måste klassas som en av världens värsta terrorister. Nu ger sig på ”fria ordets förädlade land”. Till och med en helt förvirrad dansk har ju fått skapa motsättningar, våldsamheter.

Den kurdiska organisation som tog striden mot världens gissel, mot IS organisationen, inte accepterad i just Turkiet. Men borde vara hjältar i resterande del av världen. Men också Turkiet som måste acceptera de två nordiska ländernas ansökningar. I Nato gäller concensus.

Givetvis är skälet bakom Erdogans negativism något helt annat. Som vanligt handlar det om att gå Putins smutsiga ärende. Den blodiga alliansens krassa verklighet.

Putins hälsa – eller inte? Har ju haft tid på sig organisera, så efter en dårfink finns en annan dårfink. Bryr sig föga om att sprida död och förintelse. Tydliggör att det finns kubikmeter av ondska i världen. När visst sattyg försvinner så kommer det nytt.

Ett rejält avstamp på ny vecka. Rådsmöte. Idag i delvis nytt utseende. Men var och en har ju sina hjärtefrågor som man vill ha resultat kring. Känner mig i vart fall nått fram centralt. Nu har tydliggjorts vilka önskningar som finns – och vilka möjligheter som existerar. Oklokt spela bort dem.

Kanske valår. Men blivit allt flera luncher allena numera. Pågår säkert former av strategiträffar runt om. Eller vad det nu kallas. När egna erfarenheten mest kommer från idrott. Där fair play är en självklarhet. Håller mig fast vid de självklara spelreglerna. Som vilar på öppenhet och ärlighet.

Blev att skriva på det som skulle haft en lång och fruktsam process och vara färdigt februari – senast. Men som skvalpar omkring fortfarande. Inte alls bra – men bättre. Och så missade jag på något sätt. Skicka vidare på one drive som inte kan öppnas för den/de som ligger utanför kommunens IT liv. Begär hjälp förstås. Teknik är inte min starka sida – det heller.

Trevlig bordsgranne under kvällen. Kunde utveckla funderingar tillsammans. Värdefullt dylik afton när timmarna flyktade iväg. Lite hettade det upp i talarstolen. Fast själva ämnet lite grann seglade ut i horisonten. Seriositet kändes inte som det allra viktigaste. Fanns tydligen något annat som drog betydligt mera.

Fråga – kort svar, interpellation – längre svar, motion än längre svar. Nu blev det på något sätt tvärt emot. Så mycket som kullkastades. Till och med interpellatör som klagade på att svaret till honom blev för omfattande, för heltäckande. Finns onekligen många, mycket olika, i herrens vår Guds trädgård.    

Många blev det. Målen som Djurgår´n tillverkade. Målen som Malmö FF släppte in. 4 mot 0 är stora siffror. Djurgår´n har de största, Djurgår´n tar de flesta poängen. I alla fall ikväll.

Finska Lejonen slog enkelt tillbaka USA. Nu när Finlands sak har blivit vår. Inte blott kring Nato ansökan. Utan kring bemanningen i Brynäs Hockey. Givetvis hoppas jag själv på mera.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar