söndag 22 maj 2022

Lärorik utflykt

 

Det där med uppsamling, tänka efter reflektera, punkta ned. Ack så viktigt om det ska gå få mest ut av allt deltagande. Och delta utan at verkligen engagera sig för resultat – känns värdelöst och till och med borttappade möjligheter.

Ny vecka lagt till genomförda händelser men måste ju vara värdefull för allt som ligger framför. Hinner hem senare ikväll för att vara beredd fara iväg igen måndag morgon. Sverige är långt, fungerar med en hel del satsad tid att ta sig dit eller till och med dit.

Idag avslut på Landsbygdsriksdagen i Jönköping. Vissa minnesanteckningar klara, men ska ju kompletteras. Möten. Och ofta möten som bör reflekteras mot nya möten. Och redan klart med inlagda tider i kalendern. I vissa fall.

Så självklart det där med landsbygdssäkring i alla beslut. På nationell nivå, regional nivå och på kommunal nivå. Egentligen ganska självklart. Samtal och samarbete – ingredienser som är självklara om man verkligen vill att beslut ska vara hållbara.

Idag sammanställde Markus Oskarsson, TV4, partiernas verkliga vilja och kamp för en levande landsbygd. Lade också in politikerdebatten i detta från lördagen. Inte överraskad att han lyfte fram det parti som engagerat sig mest seröst och tydligt. Men det borde ju vara självklart för alla. Redan före. Grön äkta färg håller sig alltid över tid.

Lite annorlunda morgon. Kollade efteråt på mobilen. Tydligt inprickat att få ringsignalerna kl 06.15. Men inga kom. Hade inte Lina ringt och väckt mig så kunde det gått illa. Sov i alla fall över och fick nyttja lokaltrafiken. Istället för chartrad buss. Missade ju första seminariet fast hann ju med en del andra personliga möten istället.

Övergripande reflektion so far. Väl satsade timmar och dagar. Frågor som berör i sin egna nakna verklighet. Och bevisar verkligen att ingenting går av sig själv. Fordras aktiva handlingar. Typ strategi dokument ger inte alls mycket.

Avdelning insikt. Så oerhört många som arbetar med kommunikation. I det offentligas tjänst. Och så oerhört få som tar del av detta. Insikt som uppenbart inte nått fram särskilt långt. Allvarligt för den som tror att ordet kommunikation också håller ihop. Ofta är det värdefullt ha en verklighetsbild. Som visar var man är, att man klarar ta ut rätt kompassriktning och sedan hålla en rätt kurs. Precis som orientering i sitt nötskal. 

Och så hemma igen. Antal dagar utan tjejerna. Klar uppoffring. Fast kanske kommande veckoslut. Så säger ryktet. Och så mötet med Sixten, inte varit inpå flera dygn – men ikväll kom han så stolt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar