måndag 9 maj 2022

Hå hå, ja ja

 

Vilken festdag. Men huvudtalare en helt felprogrammerad stand up comiker. Eller vad skithögen nu ska föreställa. Bestämt självständigt sin egen roll som huvudtalare. Mest intressant var förmodligen det han inte vräkte ur sg. Det som måste- eller kan analyseras. Om nu någon psykiatriker kan analysera den här typen av felprogrammerad hjärnkontor. Dårarnas dåre framträdde i Moskva. Egentligen framskrivet som firande av hjältarnas dag. Nazismens kapitulation.

Retoriken handlar om en kamp mot nazism. Tydligen fungerar den inåt i Ryssland. Som möter informationen utan något som helst ifrågasättande. Det är kanske möjligt i ett land fjärran från grunderna i en demokrati. Men att köpa renodlad hyckleri  borde inte ens vara möjligt i ett klassiskt kommunistiskt land. Putin kommer att minnas som dårskapens mästare. En klassisk mördare uti fingerspetsarna.

I grannlandet Ukraina fortsätter ödeläggelsen. Kanske så intensivt att rödgardisterna inte längre hinner med övergreppen, våldtäkterna. Inte hinner med avrättningar med skott i människors tinningar. Med bakbundna händer. Skarpladdat a la Busch. Senare på kvällen – Hamilton – och även han skjuter ju som en riktig kristdemokrat.

Spännande förmiddag. Möjligheter som finns fordrar speciella insatser. Att vänta är definitivt inte den bästa medicinen. Inte om man nu vill något förstås. Lite märkligt att saker och ting tar sådan tid. Går knappast vänta och avvakta. Inte när det finns intressanta personer/företag som verkligen vill gå vidare till avslut.    

Batteri till bilnyckeln. Helt slut. Men intressant åka till bilföretaget och få dit ett nytt. Och få ta del av en ny Ionic 5. Hyundais speciella bil för att vinna kriget om bästa elbilen. Tidigaste leveransdatumet satt till december – men i år – i alla fall. Känns som en riktig bil. Rakt igenom elbil. Men så var det också prislappen förstås. Samtidigt skillnad tanka för maximalt tre kronor per liter. Mot det som fungerar på tankstationerna idag. Och så var det detta med skatten förstås. Även det högt positivt.

Genomgång. Formellt kring kommande kommunfullmäktige. Ärendena de är många. Men många handlar om årsredovisningar. Omöjligt veta idag vilka frågor som kommer ställas. Hur lång tid som det här blocket kommer ta. Och interpellationerna – de är många, väldigt många.

Blir ju en smaklig kväll – den kommande måndagen. Firar kommunens femtioett års dag. Jämna året i fjol fungerar ju icke på grund av pandemin. Måltiden lär få bestå av tårta. Gärna Princess tårta. En av de där favoriterna.

Hemöver. Fantastiskt åka över sjön. Är ju van men ständigt berusad av dess skönhet. Solens glitter i den blå vattenmassan. Trött ordentligt men också med tankarna för en promenad. Men blev istället – resten av finalspel nummer sex. Karlstad. Hemmaplan för Färjestad vs Luleå Hockey. Hå hå ja ja. Kors va de blåser i träa idag. Och Färjestad plockade hem fighten med 3-1. Nu avgörs allt på torsdag. Mest imponerad av publiksiffran i Luleå – ingen match live men ändå 5.500 personer som betalat in sig för att följa Värmlandsmatchen på storbilds TV.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar