måndag 30 maj 2022

Framförhållning

 

Naturligtvis- mycket bättre ha framförhållning. Än att sitta sent in på natten och läsa handlingarna till Regionfullmäktigemötet i morgon. I Bollnäs. Har ju liksom ingen annan skylla på än mig själv. Och det smärtar. I mitt eget egoistiska inre.

Fått ihop några inlägg. Först och främst måste jag ju skriva om dem – fördel om jag själv skulle kunna läsa dem! Undrar varifrån jag fått handstilen. Ser något grekisk ut, svårt eller omöjligt språk för mig själv. Men kanske lärde för en gång i tiden. De hade ju gudar redan d där i södra Europa. Utan att därmed härföra mitt eget ursprung därvidlag.

Intressant gå djupare i aktuell fråga. Jämställdhet ytterst viktigt men grepp om jämlikhetsfrågorna än svårare. Men minst lika intressant. Verkar ju inte vara den starka sidan för precis alla politiska partier. Får väl se i morgon om de har förstånd sitta stilla i bänkarna eller om de ska blottlägga sig igen.

Nästan sovmorgon idag. Blev så när två i innersta kretsen är på någon form av studieresa i norr. Ser fram emot spännande rapport. Etableringar däruppe för elens skull är en sak. Men möjlighet att också få dit arbetskraft kanske en än svårare utmaning!    

Elförsörjningen- större utmaning – dag till annan. Kommer kanske visa sig redan till vintern med timförsörjning. Med andra ord vissa timmar på dygnet helt utan! Lär säkert drabba Skåne först. Förutsägbart men kommer skapa kaos. Och insikt. Först då kommer folk stå i kö för att få fram vindkraftsetableringar. Då insikten kommer bli betydligt längre än vad den egna näsan idag räcker till för.

Den helt nya satsning som görs i Sverige. Nyindustrialiseringen kommer befria os från en massa ohälsosamma utsläpp – först och främst CO2 varianten. Dessutom göra oss än mer internationellt, world wide, konkurrenskraftiga.  Konkurrera med Kina på billig arbetskraft klarar vi ju inte av. Men förståelsen hos alla? Totalt bristfällig. Behövs enkel form av story telling.

Gick ju bra idag – också – med beredningen. Fungerar tydligen trots att högsta nivån lyste med sin frånvaro. Fast absolut – alla behövs. Självklar paroll.

Back up. Alltid. Behövs det för barnen – så alltid och gärna. Till och med en ynnest. Aldrig någonsin besvärligt.

Lockarna fick falla idag. De växer ju ut – så småningom. Föll för saxen och barrade inte av. Men mycket blev det på frisörgolvet. Misstänksamt grått, som en stor ryamatta.

Hann med en kortare promenad. I lugnt tempo. Några nedslag och samtal. Tufft för vissa att leva när saker och ting förändras. Vill av allt mitt hjärta bidra. Det är ingen belastning utan handlar i så fall om förtroende.  

Misstänkliggörs. Utländskt bolag som vill satsa på vindkraft i Sverige. Vad är egentligen problemen? Att utländskt kapital vill investera? Fantasivärlden översvämmas uppenbart av kåren journalister. Skriva och besjälas av fördomar. Då blir ju världen som den blir. Förena och samarbeta skapar ju inte skandal rubrikerna.

Tidig morgon väntar. Undrar om Erik står där och väntar på Circle K. Apropå framförhållning. Vi får allt se, eller som valet den 11:e september. Ser fram emot alla som röstar på C.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar