lördag 7 maj 2022

....och vilken avslutning på dagen

 

Ligger där och väntar. På de där sommarmånaderna. Fast riktigt varmt var det ju idag i alla fall. Direkt efter morgonens regnväder. Gräsmattorna som längtar till att bli frodiga och gröna.

Fick ett infall. I alla fall prova på. Hur det fungerar när man kör över dem med mossrivare. Gjorde i alla fall en del av dem. Men rafsa ihop och plocka bort – tillhör morgondagen. Fast såg direkt att en del fick jag bort medan mycket ändå finns kvar. Har varit så gosigt skönt under fötterna. Såsom mossbevuxna gräsmattor kan kännas som. Nu får vi väl se vad som sker härnäst. Fast mycket mer gräsmatta riva förstås. I morgon kan ju vara en lika bra dag som någon annan. Men just nu oklart vad den bär med sig i sitt sköte.

Inte alls vad jag räknat med. Fast återigen tydligt att man aldrig ska ta något för givet. Ganska överlägsna därute på gräsrektangeln. Hemmalaget alltså. Fast räckte inte till efter haft ytterst få anfall emot sig. Och vilka baklängesmål. Första singlade bollen högt från 40 meter men tappades in! Sista drog till från 35 meter och över hemma målvakten! Och onödigt i övrigt då nummer 13 fick så begränsat med speltid. Hade behövts i nittio minuter för att göra de två toppforwards de förutsättningar som de såväl behövde. Nu var stödet framåt helt beroende på de högra ytterinsatserna. Fast motståndarna behövde ju poängen så mycket mera. Får ta det som en tröst – fast en något avlägsen tröst. Och som tröst blir det höst – så då får det tas en gruvlig revansch. Redan planerat smyga upp där mot norr och hålla tummarna på plats.

Fast något enormt positivt med fotbollsmatchen i alla fall. Vi fick ha Ilse med ned till idrottsplatsen. Fast hennes blickar var inte alls ut mot planen. Istället hade hon spanat in tre killar. Vad månde bliva? Det viktiga var att hon trivdes så kanske det går få låna med henne flera gånger. Och fikat fungerade bra det också.  

Kvällsutflykt. Fyra hungriga katter ska ju ha sin beståndsdel av uppmärksamhet – och mat förstås. Fredag – lördag – söndags äventyr. Men gör det jättegärna. Så morgondagen kan ses som en form av önskerepris måhända.

Redan bestämt. Så det var inte middagen som avgjorde. Ilse hade redan bestämt att hon skulle sova över här! Och naturligtvis fick hon välja måltiden med sitt innehåll. Känns enormt stort att få lilla henne på plats. Vilken goding – jämte Lou och Leonie.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar